Hopp til innhold

– Det gjelder å starte tidlig, sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig ved Geitmyra matkultursenter.

Foto: Istock

Lærer om mat før de kan snakke

Barn som lærer å spise sunt og godt allerede fra første skje får større matglede gjennom hele oppveksten.

Av: Trine Jonassen
12.08.2015

Mange foreldre sliter med at barna er kresne eller ikke vil spise sammen med dem. Å samles rundt sunne og gode måltider er viktig for at alle i familien skal holde seg friske og glade. Barn som lærer å spise sunt og godt allerede fra første skje får større matglede gjennom hele oppveksten. Matglede er det beste verktøyet du har for at barna dine ikke skal rynke på nesa når middagen kommer på bordet.

Andreas Viestad, faglig ansvarlig ved Geitmyra matkultursenter.
Trine Jonassen

– Det gjelder å starte tidlig, sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig ved Geitmyra matkultursenter.

For å inspirere familien til å samles rundt middagsbordet arrangerer Geitmyra matkultursenter for barn gratiskurset «Tidlig matglede» sammen med Hipp økologisk spedbarnsmat. Siden 2011 har flere tusen foreldre fått lære hvor enkelt og det er å lage god barnemat med utgangspunkt i familiemiddagen. Kursrekken er en av de mest populære på Geitmyra.

– Det trenger ikke være komplisert å gi barna gode smaksopplevelser med rene råvarer, det skal være gøy og godt for hele familien. La barna smake, ta på og lukte fra de er små, sier kursholder Mai Linn Muskaug.

Hun har bred erfaring med hvordan matglede kan gjøre middagen til et hyggelig samlingspunkt for hele familien.

Kursene er gratis og gjennomføres på Geitmyra matkultursenter for barn med støtte fra HiPP økologisk barnemat. Kurset åpnes for påmelding torsdag 13. august kl. 14.00.

comments powered by Disqus

På forsiden