Hopp til innhold

Overvekt hos barn og unge er en sterk voksende utfordring nasjonalt og internasjonalt.

Foto: Istock

Sykelig fedme kan være omsorgssvikt

– Bør varsle Barnevernet om sykelig fete barn, sier lege.

Av: Redaksjonen
02.09.2016
Dr. med. Samira Lekhal ved UNN.
Jan Fredrik Frantzen, UNN

Ansatte i barnehager og på skoler bør sende bekymringsmelding til Barnevernet dersom de ser barn utvikle sykelig fedme, sier seksjonsoverlege ved senter for sykelig overvekt, Samira Lekhal, til P4 Nyhetene.

Hver femte jente veier for mye, viser Barnevekststudien fra 2012. Det er flere jenter enn gutter som veier for mye.

Lekhal mener barnevernet bør kobles inn der det er alvorlig fedme og mulige følgesykdommer. Legen sier det er viktig at familier med sykelig overvektige barn får hjelp lokalt der de bor.

– Vi vet at det er flere saker hvor fedme for barn blir meldt inn til oss og hvor barnevernet er inne og gir råd til foreldre, men vi har ingen total oversikt, sier Anders Henriksen, seksjonssjef i seksjonen for regelverk og barneverntjenesten i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, til P4 Nyhetene.

Ville du varslet Barnevernet om et barn veide for mye? Del din mening i kommentarfeltet under.

På forsiden