Hopp til innhold

Daddelkuler.

Foto: Geitmyra Matkultursenter for barn

Lag spiselige julegaver med barna

Slik kan barna lage julegave til den som har alt.

Av: Geitmyra Matkultursenter for barn
19.12.2016

Det er koselig med jul. Og det er morsomt både å gi og å få julepresanger. Men av og til kan det være vanskelig å finne på noe til dem som har alt, og kan skje ikke trenger enda flere ting. Julepynt kan det også bli nok av. Da er en spiselig julegave tingen. Alle blir glade av å få noe godt til magen. Kanskje er det mer miljøvennlig enn en hard pakke også?

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

GEITMYRAS JUNGELKAKAO

Kakao er godt, enda bedre blir det med varme julekryddere. En spiseskje kakaopulver er nok til en kopp varm melk.

Ingredienser (til ca 20 kopper kakao)

1½ dl økologisk kakaopulver

1½ dl melis

1 ts kanel

2 ts hel kardemomme

4 stk stjerneanis

4 stk nellikspiker

1 klype chiliflak

2 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte:

  1. Ha kardemomme, kanel, stjerneanis, nellik og chili i en morter eller krydderkvern.
  2. Knus krydderet godt, og sikt dem sammen med melis og kakao i en bolle.
  3. Ha i vaniljesukkeret.
  4. Bland alt godt og hell over på et lufttett glass.

Barn kan:

Her synes barna det er gøy å banke i vei med morteren. Obs: Det kan bli litt støy!

DADDELKULER

Dadler er veldig søte. Med litt krydder får vi julens beste konfekt uten ekstra sukker.

Ingredienser

500 g økologiske dadler uten sten

250 g økologiske mandler

1 ts malt kanel

Vann (ved behov)

Kokosflak eller kakao til å rulle kulene i

Fremgangsmåte:

Rist mandlene i en stekepanne noen få minutter. Skallet skal få litt farge. La dem kjøle seg litt ned.

  1. Kjør mandlene fint i en kjøkkenmaskin.
  2. Ha i dadlene og resten av ingrediensene (ikke kokosflarn eller kakao!).
  3. Kjør massen litt mer i kjøkkenmaskinen. Hvis daddelmassen står fast kan du ha i litt vann.
  4. Når alt er blitt til en jevn masse, kan du rulle passe store kuler.
  5. Rull kulene på en tallerken eller et brett der du har strødd godt med kokosflak eller kakao. Bruk gjerne et brett med høye kanter eller en ildfast form, så blir det litt mindre søl.
  6. Oppbevar daddelkulene på tette glass - hvis du ikke spiser dem opp først!

TIPS: Prøv deg frem med andre smakstilsetninger - sitronskall, chili eller kardemomme er godt.

Barn kan:

Barn kan skru av og på kjøkkenmaskinen, og de kan rulle kuler.

Lykke til!

Har du noe du vil dele med andre? Legg igjen en kommentar under eller send til oss på red@barnehage.no.

comments powered by Disqus

På forsiden