Hopp til innhold

Psykolog, forfatter og sjef for Dansk Center for International Child Development Program (ICDP), Anne Linder på barnehagekonferansen Nordiske Impulser.

Foto: Trine Jonassen

Relasjonskompetanse og Kari Killén på topp

Godt samspillet er godt lesestoff. Sammen med kronikør Anette Svendsen og pedagogveteran Kari Killén, er det mest lest i mai.

Av: Trine Jonassen
02.06.2016

Her er de ti mest leste sakene i mai, til glede for nye lesere eller om du rett og slett ønsker en reprise:

1. Hvordan få til det gode samspillet?

Hvordan utøver vi profesjonell relasjonskompetanse? – Jo, ved å være glad i barnet og vise det, sier psykolog Anne Linder.

Les saken her.

2. En dag på jobben – sett fra en pedagogs øyne.

– Ikke undervurder alle oss som jobber i barnehagen. Vi er faktisk veldig gode på akkurat det, skriver barnehagelærer Anette Svendsen.

Les saken her.

3. – Det verste du kan true et barn med, er tap av omsorgspersonen.

– Hvis dere skal sikre barna trygghet i og utenfor barnehagen, må dere ha kunnskap om tilknytning, sier Kari Killén.

4. Den trygge sirkelen.

Moderne tilknytningspsykologi handler om å se barnet innenfra. – Bruk trygghetssirkelen for å forstå barnet bedre, sier psykolog Ida Brandtzæg.

Les saken her.

5. – Jeg kan ikke lenger la være å rope: HØR DA!

– Før vi får en bemanningsnorm som er realistisk i forhold til kravene som stilles, sier jeg NEI TAKK til flere normer og krav, skriver barnehagelærer Jeanette Sjetne.

Les saken her.

6. Øyekatarr – kan barnet sendes i barnehagen?

Hva gjør du dersom barnet får øyekatarr? Skal det holdes hjemme eller kan det leveres i barnehagen? Og ikke minst, hvordan skal øyekatarr behandles?

Les saken her.

7. Kjæreste med en pappa i barnehagen.

Det er ikke ulovlig. Men er du tiltrukket av en forelder i barnehagen, kan det kanskje være lurt å holde fingrene av fatet.

Les saken her.

8. Støtter i liten grad relasjoner mellom barn.

– Kvaliteten i samspillet mellom voksne og barn i barnehagen er ikke god nok, sier forsker i «Blikk for barn», Ellen Os.

Les saken her.

9. Hvordan skape bedre barnehager?

– Kanskje er det vår egen feil. Kanskje har vi vært for passive og godtatt for mye. Men nå er det slutt! lover daglig leder i Smedhusåsen barnehage, Royne K. Berget.

Les saken her.

10. Et enklere barnehageliv uten papir.

Almejordet barnehage har aldri angret på at de byttet ut HMS-permer og bunker med papir med en heldigital HMS-løsning.

Les saken her.

Er det noe du ønsker at barnehage.no skal skrive om? Send ditt tips til red@barnehage.no.

På forsiden