Hopp til innhold

Iman Wais og Laura Diaz del Castillo og Gry Jeanette Granhaug fra Hola barnehage vant over legene i "Hva feiler deg deg?"

Foto: Ole Kaland/NRK

Barnehageansatte seiret over legeteam

Det ble seier til barnehageteamet da de konkurrerte mot et drevet team av leger i NRKs program «Hva feiler det deg?» som gikk på lufta torsdag kveld.

Av: Trine Jonassen
19.01.2017

De tre ansatte i den spanske barnehagen Hola barnehage i Oslo, Iman Wais, Laura Diaz del Castillo og Gry Jeanette Granhaug gikk seirende ut mot legeteamet de konkurrerte mot i NRKs «Hva feiler det deg?» som går på NRK torsdager.

Legeteamet, bestående av Astrid Almaas, Elisabeth Holmboe Eggen og Wasim Zahid, har kun tapt to ganger før, og det var i første sesong.

«Hva feiler det deg?» er en medisinsk kunnskapslek der to lag konkurrerer om å stille diagnoser på ekte pasienter. Et fast lag med tre drevne leger blir hver uke utfordret at et "folkelag" av vanlige folk utstyrt med nettbrett. Konseptet går ut på å stille riktige diagnoser ved hjelp av googling og sunt folkevett og utkonkurrere erfarne leger – som for øvrig ikke har internett til å hjelpe seg.

Dette klarte barnehageteamet med glans og en god dose sykdomserfaring fra barnehagen.

Fra før har legelaget blitt utfordret av lærere, eiendomsmeglere, quizeksperter, studenter, campingentusiaster og mange flere. Mange har altså prøvd, men få har klart det de barnehageansatte klarte. Nemlig å slå legeteamet. Det var spenning helt til det siste, men barnehagelaget vant altså 4-3 mot legene og forsvarte en hel sektors kunnskap om kropp og helse.

Iman Wais, Laura Diaz del Castillo og Gry Jeanette Granhaug er kolleger i den spanske barnehagen Hola! på Kampen i Oslo. Torsdag kveld skal de kjempe mot legene Astrid Almaas, Elisabeth Holmboe Eggen og Wasim Zahid i NRKs kunnskapslek "Hva feiler deg deg?". Programleder er Kjetil Røthing Askeland, med med kveldens første pasient, Ingrid Birkeland.
Ole Kaland/NRK

På forsiden