Hopp til innhold
Det er stor mangel på barnehagelærere i Sverige, viser ny rapport.
GettyImages

Sverige mangler barnehagelærere

Av: Redaksjonen
09.02.2017

Barnehagelærere og spesialpedagoger er yrkesgruppene det er størst mangel på i Sverige, skriver avisen Dagens Nyheter. De viser til en rapport fra den svenske arbeidsformidlingen som blir presentert i dag.

– På en skala fra én til fem, nærmer vi oss fem når det gjelder mangel på barnehagelærere og spesialpedagoger, sier analytiker ved Arbetsförmedlingen, Annelie Almérus, til Dagens Nyheter.

Johanna Jaara Åstrand i Lärarförbundet sier at det er de barnehagene som allerede har en del barnehagelærere som har lettest for å tiltrekke seg flere, mens barnehager med få barnehagelærere ofte sliter mer med å få tak i personer med barnehagelærerutdanning.

comments powered by Disqus

På forsiden