Hopp til innhold

Video: Tusenvis av barn feiret vennskap

Mer enn 16.000 barn og voksne over hele landet deltok på FUS-dagen. Se video og bildeserie.

Av: Øyvind Johansen
28.04.2017

FUS-dagen er et årlig arrangement i alle våre barnehager, fra Hammerfest til Kristiansand feirer 16.300 barn og voksne vennskapsdagen ved å holde hender og rope heiaropet.

Utover dette feiret barnehagene dagen på flere ulike måter rundt omkring i landet.

FUS barnehagene skriver i en pressemelding at de har fokus på vennskap, og jobber aktivt for at alle barn skal har en venn i barnehagen, siden vennskap er grunnlaget for trivsel, læring og en viktig del av barns utvikling.

Vennskap virker

Laila Aarseth, CEO i FUS barnehagene sier i en pressemelding følgende om FUS barnehagenes satsning på vennskap:

– Vennskap er det beste middelet mot mobbing, og i FUS barnehagene har vi nulltoleranse for mobbing. Vennskap er livsviktig for alle mennesker og i FUS garanterer vi at alle våre barn har en venn i barnehagen. Ekte vennskap fordrer egenskaper som empati, ærlighet og tillit. I FUS har vi et uttalt fokus på å sikre at alle skal oppleve gleden, tryggheten og den sosiale støtten som vennskap gir. Vi jobber hver dag med å legge til rette for at FUS barna får utvikle ferdighetene som hjelper til å skape gode vennskap.

Les også: 16.300 barn feirer vennskap og sier nei til mobbing

Stor markering i Frognerparken

Flere av FUS barnehagene i Oslo og omegn hadde i år gått sammen om å lage en stor felles markering for feiringen av vennskap og motstand mot mobbing. Markeringen fant sted i Frognerparken i Oslo.

Rundt 300 barn og voksne deltok på markeringen i Frognerparken. Følgende barnehager var representert der:

Ringnes Park FUS, Lillohagen FUS, Lillohøyden FUS, Nordpolen FUS, Kværnerbyen FUS, Holmsåsen FUS, Eventyrlia FUS, Baglerbyen FUS, Eitillstad FUS, Smedbakken FUS, Vassenga FUS, Grefsenlyst FUS, Vestliskaret FUS, Asperud FUS, Jar FUS, Bærumsmarka FUS, Ringstabekk FUS og Hornienga FUS.

Videoen under er fra markeringen i Oslo.

Hilset Espira velkommen

Fra daglig leder Jeanette Sjetne i Hektneråsen barnehage i Rælingen har barnehage.no fått følgende melding:

«FUS dagen i år med tema «Gjør noe hyggelig for en venn» ble markert hos oss med at vi i samarbeid alle 119 barna har laget velkomstbanner, og masse gaver til barn og voksne i den nye barnehagen Espira bygger rett ved vår barnehage. Vi ønsker å ta dem godt i mot i nabolaget og håper på masse koselige møter på tvers av barnehagene fra høsten av

I tillegg har vi selvsagt lekt, ropt FUS sitt heiarop mens alle 119 barn og 24 voksne holdt hender, og malt ett vennskapstre på muren i barnehagen hvor alle barna fikk trykke en finger som løv på treet- dette skal vi fortsette å fylle i fremtiden.»

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Tags:

På forsiden