Hopp til innhold

Bussen til Eventyråsen barnehage måtte hentes av en bergingsbil etter det omfattende hærverket. Foreløpig er reparasjonskostnadene anslått til minst 100.000 kroner.

Foto: Eventyråsen barnehage

Hadde spart til turbuss i seks år – nå er den ødelagt etter hærverk

Turbussen til Eventyråsen barnehage skulle egentlig til EU-kontroll denne uka. I stedet måtte den fraktes bort av bergingsbil etter omfattende hærverk.

Av: Øyvind Johansen
03.05.2017

– Jeg har nettopp snakket med dem som skal taksere skadene. De antyder at det er skader for over 100.000 kroner, sier styrer Vigdis Engen Holmstad i Eventyråsen barnehage til barnehage.no.

Hadde spart i seks år

Det var tirsdag morgen at tidligvakta i barnehagen på Skreia i Østre Toten oppdaget hærverket. For å komme seg på turer i et område uten et veldig godt kollektivtilbud, kjøpte Eventyråsen barnehage i 2014 en turbuss. Denne hadde den private barnehagen spart penger til siden 2008.

I løpet av helgen har en eller flere gått løs på bussen og gjort store ødeleggelser.

Slik så begge sidespeilene ut.

Ryggekameraet og sidespeilene er knust. Et nummerskilt er krøllet. Det har vært gjort forsøk på å bryte opp skyvedøren på siden, noe som medfører at den har en tre centimeter bred åpning. En støtfanger er løs, og i tillegg er både vinduer, takluke og lakken rundt hele bussen ripet opp, ifølge styreren.

– Det er mange fortvilte ansatte, triste barn og irriterte foreldre her i området nå, sier Vigdis Engen Holmstad.

Det var Oppland Arbeiderblad som omtalte saken først.

Tur henger i en tynn tråd

Heldigvis har barnehagen forsikring i orden. Det betyr at den slipper unna med å måtte betale egenandel.

Verre blir det å få gjennomført alt av planlagte turer med barna mens bussen er på verksted.

– Det er jo ungene det går ut over. Vi hadde planer om en tur på torsdag som nå henger i en tynn tråd. Så får vi se hva vi etter hvert får til å låne eller leie, sier Vigdis Engen Holmstad.

Egentlig skulle bussen inn på verksted tirsdag for å gå gjennom EU-kontroll og skifte til sommerdekk. I stedet ble den hentet av Viking.

– Bussen var flyttbar. Men vi kan ikke kjøre noe sted uten speil, forklarer styreren.

Tror på oppklaring

Hærverket skjedde ifølge styreren trolig på lørdag. Tirsdag var politiet på plass for å sikre spor.

– Tror du det er noen sjanse for at de som står bak hærverket blir tatt?

– Vi bor på bygda, så vi har tro på at dette skal bli oppklart. Det ville vært veldig ålreit å få en slutt på denne saken slik at vi slipper å gå og tro at noen vil barnehagen vår noe vondt, sier Vigdis Engen Holmstad.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

På forsiden