Hopp til innhold

Illustrasjonsfoto.

Foto: Getty Images

Jobbet i barnehage – hadde over 2000 bilder av overgrep mot barn

En mann i 30-årene er i Sogn og Fjordane tingrett dømt til sju måneders fengsel for besittelse av bilder som viste overgrep mot barn.

Av: Øyvind Johansen
21.11.2017

Mannen har ifølge dommen hatt over 2000 bilder og 34 filmer som viste overgrep mot barn.

Det melder NRK.

Mannen er fra Sunnfjord og ble pågrepet i juni 2016. Ettersom han jobbet i en barnehage, ble de ansatte og foreldrene raskt informert om forholdet.

– Vi har alle opplevd dette som noe helt uventet og som et sjokk, sa kommunalsjefen for skole og barnehage i den aktuelle Sunnfjord-kommunen til NRK etter pågripelsen.

Mannen skal ikke selv ha produsert noe av innholdet han er dømt for å være i besittelse av. Ifølge retten har han heller ikke spredd noe av materialet videre.

Allerede tidlig i etterforskningen ga politiet uttrykk for at det ikke var noen indikasjoner på at mannen selv hadde begått overgrep mot barn.

Tags:

På forsiden