Hopp til innhold
Kontantstøtten øker fra 1. august.
Yaymikro

Kontantstøtten økes

Fra 1. august økes kontantstøtten med 1.500 kroner, fra 6.000 til 7.500 kroner per måned.

Av: Redaksjonen
31.07.2017

Økningen av kontantstøtten, fra 6.000 til 7.500 kroner per måned, var et resultat av regjeringens budsjettforhandlinger for 2017, hvor Kristelig Folkeparti (KrF) foreslo å øke støtten til 9000 kroner, melder NRK.

Foreldre har rett til å få utbetalt kontantstøtte for barn mellom 13 og 23 måneder og adoptivbarn som ikke har begynt på skolen, om barnet ikke går i barnehage med offentlig driftstilskudd. Støtten gis maksimalt i 11 måneder.

– Vi ønsker en reell valgfrihet for barnefamiliene. Skal det være en reell mulighet til å både velge kontantstøtte og bruke mer tid med barna, så må den økes, sa Knut Arild Hareide (KrF) til NTB under budsjettforhandlingene i oktober i fjor.

SV ønsker på sin side å avskaffe hele kontantstøtteordningen, og erstatte den med en ventestønad for foreldre til barn som ikke har fått barnehageplass.

­– Det er forståelig at noen ønsker å være lenger hjemme med barna, men dette er et spørsmål om hva vi som samfunn skal legge til rette for. Kontantstøtta har negative konsekvenser for likestilling og deltakelse i arbeidsliv, sier Kirsti Bergstø i SV til NRK.

Tidligere i år gikk flertallet i et utvalg som har utredet den offentlige støtten til barnefamilier inn for å fjerne kontantstøtten. Også Velferds- og migrasjonsutvalget (Brochmann I-utvalget) fra 2011 anbefalte å fjerne kontantstøtten av integreringshensyn, opplyser NTB.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Tags:

På forsiden