Hopp til innhold

Foto: Istock

LO-lederen frykter søndagsåpne barnehager

Dersom regjeringens forslag om søndagsåpne butikker blir en realitet, vil det tvinge frem et behov for søndagsåpne barnehager, advarer Gerd Kristiansen.

Av: Silje Wiken Sandgrind
20.08.2015
LO-leder Gerd Kristiansen.
Trond Isaksen

Naturvernforbundet har foretatt en gjennomgang av svarene som så langt har kommet inn i høringsrunden om søndagsåpne butikker. Denne gjennomgangen avdekker en massiv motstand mot regjeringens forslag, både fra kommuner, arbeidstagerorganisasjoner og bedrifter.

Blant motstanderne av søndagsåpne butikker er LO med Gerd Kristiansen i spissen. Dersom foreldre blir nødt til å jobbe både lørdag og søndag, vil det bli etterspørsel og et marked for å holde barnehager og SFO åpne også disse dagene, mener Kristiansen.

– Dette er ikke en utvikling vi ønsker, men om det å jobbe søndag blir regelen i stedet for unntaket, må man selvsagt legge til rette for dette, sier LO-lederen til VG.

Les hele saken på VG.

På forsiden