Hopp til innhold
Kunnskapsministeren lover at mobbing skal bli en del av pensum på barnehagelærerstudiet.
arkiv

Vil ha mobbing på pensum

Torbjørn Røe Isaksen innrømmer at Kunnskapsdepartementet har for lite kunnskap om mobbing i barnehagene.

Av: Silje Wiken Sandgrind
05.08.2015

Røe Isaksen lover nå at mobbing skal bli en del av pensum på barnehagelærerstudiet. Han vil også jobbe for å styrke rutinene og det systematiske arbeidet mot mobbing i barnehagene, melder VG.

– Det er den største frykten for enhver forelder, også for meg, at barna blir mobbet. Vi har kanskje lett tenkt at så små barn mobber ikke, men mobbing i barnehagen eksisterer, og tiltakene mot det er ikke gode nok, sier Kunnskapsministeren til avisen.

Tidligere i år la Djupedal-utvalget frem sin vurdering av hva som skal til for å skape et trygt og godt skolemiljø. Røe Isaksen lover at også barnehagene skal inkluderes når denne rapporten skal følges opp.

På forsiden