Nord Universitet har hatt et oppsving i antall søkere til barnehagelærerutdanningene - men har fremdeles ledige plasser.
Nord Universitet har hatt et oppsving i antall søkere til barnehagelærerutdanningene - men har fremdeles ledige plasser.

Får ikke fylt plassene: Ledig ved 38 barnehagelærerstudier

Lista fra Samordna opptak viser at det fremdeles er mulig å bli barnehagelærerstudent til høsten, selv om du ikke har søkt før nå - og uansett hvor i landet du vil studere. 

Publisert

Det er ledig plass ved i alt 38 studier ved i alt 12 institusjoner - og en lang rekke studiesteder. At søkertallene var lave også i år, ble bekreftet da tallene ble offentliggjort i april: Med i alt 2557 søkere til 2695 planlagte studieplasser, har både DMMH og Høgskulen på Vestlandet i ettertid meldt at de har sett seg nødt til å kutte i enkelte studier. Samtidig har Nord Universitet fått et oppsving i antall søkere i år. 

Antallet søkere i år var nøyaktig det samme som i fjor, og tallet har dermed stabilisert seg etter flere år med dramatiske fall.

– Vi har sett av søkertallene at enkelte ikke kom til å klare å fylle opp plassene sine. Disse plassene er lagt ut, og nå er det førstemann til mølla som gjelder, sier Jørgen Ofstad, avdelingsleder i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, til Utdanningsnytt

Listen over ledige plasser finner du her, og i morgen åpnes det for å søke. 

Powered by Labrador CMS