Bergen Miljøbarnehage legges ned fra 30. september.
Bergen Miljøbarnehage legges ned fra 30. september.

Advarte politikerne før valget - nå er det kroken på døra

Bergen Miljøbarnehage stenger dørene 30. september.

Publisert

Barnehagen forsøkte å snu alle steiner, men ville endt ut med en halv million i minus, forteller styremedlem  Rolf Bech-Sørensen til Bergens Tidende (krever innlogging). 

I slutten av juni innså han og resten av styret at det ikke var noen annen utvei. Dermed blir Bergen Miljøbarnehage lagt ned. 

Daglig leder Grete Bjerk advarte politikerne om den alvorlige økonomiske situasjonen i forkant av valget i fjor høst, da PBL arrangerte debatt blant annet i Bergen. 

Hun fortalte at over halvparten av de private barnehagene i kommunen gikk i minus allerede i 2021, og at det har blitt mer krevende å drive private barnehager i Bergen, da tilskuddene ikke har økt i takt med kostnadene. Hun beskrev situasjonen som alvorlig, og kunne heller ikke tegne noe lystig bilde av framtidsutsiktene.

PBL-direktør Jørn-Tommy Schjelderup sier til BT at nedleggelsen er en av flere den siste tiden. 

– Selv om alle typer barnehager utfordres av at rammevilkårene er svekket, rammes de minste aller hardest. Situasjonen er svært alvorlig. Konsekvensen er at gode, private barnehagetilbud landet rundt legges ned i et større omfang enn vi noen gang har sett.

På landsbasis gikk 45 prosent av alle ordinære, private barnehager med underskudd i 2022.

Powered by Labrador CMS