Mandag ble åpningen av det nye studieåret markert ved DMMH i Trondheim.
Mandag ble åpningen av det nye studieåret markert ved DMMH i Trondheim.

Åpner for nye studenter etter studiestart

– For første gang kjører vi et lite opptak etter at studiene er i gang. 

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Dronning Mauds Minne høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) i Trondheim. 

Mandag denne uken ble de nye studentene ønsket velkommen i både Trondheim og Kristiansund. At de er både ønsket og hjertelig velkomne, er det ingen tvil om: 24 barnehagelærerstudier ved ni ulike universiteter eller høgskoler har ledige plasser etter årets studiestart, ifølge tall fra Samordna opptak, gjengitt av Nrk

– Dere har gjort et viktig valg, dere vil bety så mye for så mange. Studentene våre er ettertraktet på arbeidsmarkedet og utdanningen har et svært godt rykte, sa rektor Else Berit Skagen i sin åpningstale til studentene. 

Høyskolen har ledige plasser ved: 

  • Barnehagelærerutdanning heltid 
  • Barnehagelærerutdanning deltid
  • Barnehagelærerutdanning med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk
  • Barnehagelærerutdanning med vekt på natur og friluftsliv 
  • Barnehagelærerutdanning med vekt på ledelse, deltid, studiested Kristiansund
Rektor Else Berit Skagen ønsket studentene velkommen.
Rektor Else Berit Skagen ønsket studentene velkommen.

–  Send en mail til opptak@dmmh senest 25. august og fortell hvilket av våre studier du søker. Opptakskrav er generell studiekompetanse, skriver informasjonsmedarbeider Monica Larsen Donovan i en epost til barnehage.no. 

I likhet med de fleste utdanningsinstitusjonene merker også DMMH at kampen om studentene er stor. 

– Vi har vært på en del samlinger blant barnehageledere, og erfarer at det ikke er enkelt å sende fra seg ansatte for å ta en utdanning på del- eller heltid når personalmangelen er stor. Dette gjelder jo over hele landet, så vi deltar også i ulike nettverk som jobber for å få flere lærere inn i barnehagen og skolen, sier Donovan. 

Utfordringene med å rekruttere og beholde dyktige ansatte i barnehagene, ble blant annet belyst under en debatt i regi av PBL under Arendalsuka. 

– Det aller viktigste for markedsføringen vår er fornøyde studenter, at studentene våre har hatt en god studietid og er trygge på at de er kompetente fagpersoner når de uteksamineres. Så i tillegg til blant annet digitale kampanjer og å delta på messer, skolebesøk, karrieredager, har vi parallelt jobbet med å gjøre studiehverdagen på DMMH enda bedre for studentene, sier Donovan. 

Powered by Labrador CMS