Barnehagen tapte saken også i Borgarting lagmannsrett.
Barnehagen tapte saken også i Borgarting lagmannsrett.

Fikk jobb som barnehagelærer - avslørt etter tilsyn fire år etter

Mannen ble ansatt som barnehagelærer, men var ikke ferdig utdannet. Da han ble oppsagt, havnet saken i retten. 

Publisert

Denne uken ble det klart at arbeidsgiver, en privat barnehage i Fredrikstad, ikke får tilbake lønnsdifferansen. Barnehagen må også betale saksomkostningene, ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, skriver Fredriksstad Blad (krever abonnement). 

Mannen ble fast ansatt i 2018, etter noen måneder som vikar gjennom et bemanningsbyrå. Fire år etter avdekket et kommunalt tilsyn at han ikke hadde fullført utdannelsen; og dermed ikke kvalifiserte til jobben som barnehagelærer, eller lønnstrinnet han sto på. 

Da saken ble oppdaget, ble det gjort en avtale mellom partene der han godtok å bli avskjediget mot en måneds oppsigelsestid og en god attest. 

I ettertid ble mannen stevnet av sin tidligere arbeidsgiver for lønnsdifferansen mellom stillingen som barnehagelærer og assistent: I alt 941 000 kroner, inkludert feriepenger, pensjonssparing og arbeidsgiveravgift. 

Et krav som i første runde ble avvist i Fredrikstad tingrett. Barnehagen anket saken, og nå har mannen fått medhold også i lagmannsretten. 

Ifølge Fredriksstad Blad fikk begge parter kritikk i retten: Lagmannsretten mente det var sterkt kritikkverdig at den tidligere ansatte ikke opplyste om at han manglet de formelle kvalifikasjoner da han ble ansatt. Mens barnehagen på sin side burde bedt om dokumentasjon for at han faktisk var kvalifisert til stillingen.

Det som til slutt vippet vektskålen i mannens favør, var avtalen partene hadde gjort da han sluttet. 

Powered by Labrador CMS