Mobiliserer: Nestleder Benedicte Fjellanger og leder i FUB Oslo Nikol Konstante invoterer til demonstrasjon foran Oslo rådhus søndag ettermiddag.
Nestleder Benedicte Fjellanger og leder i FUB Oslo Nikol Konstante inviterer til demonstrasjon foran Oslo rådhus søndag ettermiddag.

Oslo vil kutte styrere - nå aksjonerer foreldrene  

FUB Oslo og Foreldreopprøret går sammen: – Vi krever politisk handling i hele Oslo, og alle bydelene må stoppe ulovlige kutt i barnehagesektoren, er budskapet. 

Publisert

Bakgrunnen er bydel St. Hanshaugens vedtak om å kutte i antall styrere: Åtte eller ni styrere skal lede de tolv kommunale barnehagene fremover. Det har skapt reaksjoner, både hos fagforeningene, foreldre og ansatte. 

Nå mobiliserer Foreldreutvalget for barnehager i Oslo (FUB Oslo) og Foreldreopprøret, og arrangerer demonstrasjon foran rådhuset i Oslo. 

– Det konkretiseres i loven at unntaksbestemmelse som gjelder å ikke ha stedlig styrer på grunn av budsjettkutt er ulovlig! Flere andre bydeler har også bestemt eller vurderer å innføre modell med et styrerteam, der færre styrere styrer flere barnehager. Kutt i styrerstillinger vil gå utover barn og ansatte, da styrerne allerede har mange arbeidsoppgaver, står det i en pressemelding fra de to organisasjonene. 

Nå krever de handling fra politikerne, og ønsker å informere samfunnet og de politiske utvalgene i bydelen, og rette fokus på konsekvensene av nedbemanning i barnehagesektoren.

–  Barnehagesektoren er i krise i dag, økende press med mangel på kvalifisert og nok personale, og med mangel på studenter i barnehagelærerutdanning. Sykefraværet hos barnehageansatte er økt og viser at forholdene i barnehagesektoren ikke er gode nok. Hvem går dette ut over? Barna. 

Demonstrasjonen skjer søndag ettermiddag, med appeller og kunstnerisk innslag. 

Powered by Labrador CMS