Denne uka markeres Skeive Sørlandsdager blant annet i Kristiansand.

Skaper splid på Sørlandet: – Hold barna hjemme

Denne uka er det pride-markering på Sørlandet. Mens barnehage- og skolesjef oppfordrer barnehagene til å heise flagget, mener Pensjonistparti-politiker foreldre bør ta ferie og holde barna hjemme. 

Publisert

– Barnehager og skoler skal ikke være en politisk kamparena, men det at et tema er politisert, og kontroversielt, skal ikke hindre barnehager og skoler i å jobbe i tråd med sentrale føringer og lovverk.

Det sier oppvekstdirektør Kristin Eidet Robstad i Kristiansand kommune etter at markeringen Skeive Sørlandsdager denne uka har skapt debatt. Utsagnet er publisert i en artikkel i avisa Dagen (krever innlogging).

Markeringen avsluttes med en årlig marsj i Kristiansand sentrum lørdag. I den forbindelse oppfordres skolene og barnehagene til å heise regnbueflagget. Skeive Sørlandsdager har også et bredt program rettet mot barn og unge, ifølge en sak i Avisen Kristiansand

– Enhetene oppfordres til å heise regnbueflagget i forbindelse med Pride-markering, eller Skeive Sørlandsdager, fordi det symboliserer mangfold og inkludering, skriver skolesjef Rune Opstad Heggedal i et brev, ifølge avisa. 

Også barnehagesjef Gudrun Kristine Svensson oppfordrer barnehagene til å heise regnbueflagget.

– Kristiansands barnehager skal romme alle barn og alle familieformer, uavhengig av religion, kjønn og legning. Vi har et mangfold av ansatte, og alle skal føle seg trygge og inkludert i fellesskapet, skriver barnehagesjefen.

Oppfordringen får bystyremedlem for Pensjonistpartiet, Helen Rosvold Andersen, til å reagere. 

– I Kristiansand kommune fremstilles Pride som at det kun handler om mangfold og likeverd, men det handler om noe langt mer en dette. Pride har en tydelig agenda som er langt større enn hva små barn i barnehager og skoler bør ta del i, skriver hun blant annet i en kronikk i Fædrelandsvennen.

Hun oppfordrer foreldre til å ta ut ekstra feriedager når Pride markeres, og holde barna hjemme. 

– Denne uka må du ikke sende barna dine i barnehagen eller skolen om du ikke ønsker at de skal feire Pride.

Temaet har vært diskutert i flere innlegg i Fædrelandsvennen, der utspillet fra politikeren møter motbør blant andre fra Ap og Utdanningsforbundet.

Også i fjor ble det debatt i forbindelse med Pride-markeringen i Kristiansand, skriver Nrk

– De siste årene har det vært en økende offentlig debatt omkring regnbueflaggets plass i barnehage og skole. Der det tidligere var uproblematisk å heise flagget, utløses nå debatt og flere har opplevd at flagget fjernes eller ødelegges, heter det i eposten fra skolesjefen. 

Powered by Labrador CMS