Grønnkålen blir ekstra søt og god om vinteren.

Lag grønnkålchips i barnehagen

Bort med julegodteriet! Nå er det sunn snacks som gjelder. Og grønnkålchips er enkelt for barna å bli med og lage.

Publisert Sist oppdatert

Grønnkålen tåler mer frost enn de fleste andre planter. Den beholder bladene sine til langt ut i januar, eller til og med februar. Om vinteren stikker bladene opp av snøen, og vi må ofte banke av is. Grønnkålen er ekstra god på smak om vinteren, for ved frost omdannes karbohydratene til sukker, og kålen smaker derfor søtere og bedre.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Grønnkål er vår tids supermat. Den er god dampet, i stuing, eller som suppe. Men prøv å lage sprø chips! Pakk grønnkålchipsene i litt cellofan eller ha dem på tette glass – det kan være fine gaver å gi bort.

Ingredienser

Økologisk grønnkål

Salt 

Olivenolje

Framgangsmåte

  • Varm stekeovnen til 160 grader. Med varmluft kan du steke i flere etasjer.
  • Vask og tørk grønnkålen godt.
  • Skjær bort stilkene og riv grønnkålbladene i passe store biter.
  • Drypp over litt olivenolje og salt og bland godt.
  • Fordel grønnkålbitene i et tynt lag utover en langpanne og stek til de blir sprø, ca. 20 minutter.

La chipsene kjøle seg ned før du pakker eller spiser dem. Da blir de enda sprøere.

Powered by Labrador CMS