
Én saus - flere retter
- Lag tomatsaus med barna!
Denne oppskriften på pastasaus er veldig enkel. Den kan også brukes som pizzasaus og tomatsuppe. Dessuten kan barna være med å gjøre nesten alt! Sausen holder seg i en ukes tid i kjøleskapet, hvis dere dekker godt med plast. Den kan også deles opp og fryses i brødposer.
Ingredienser
Gir 2 liter pastasaus
3 ss matolje
5 fedd hvitløk, finhakket
4 løk, finhakket
5 bokser økologiske hakkede tomater (400 grams bokser)
8 gulrøtter, skrelt og revet
2 ss tørket oregano
1 ss salt
1 ts pepper
Framgangsmåte
Surr løk og hvitløk i matolje i en gryte på middels varme til løken er blank. Ha resten av ingrediensene i gryta og rør rundt. Smak til med oregano, salt og pepper. La sausen småkoke i 15 minutter.
Tips og medvirkning fra Barna
- La barna kutte løk og hvitløk, skrelle og rive gulrøttene og røre i sausen.
- La barna se og lukte på oregano. En fin måte å få fram aromaen i krydderne på er ved å gi barna en liten klype krydder, og la dem gni dette sammen mellom håndflatene sine.
- Dere kan også bruke denne sausen som en pizzasaus ved å droppe gulrøttene.
- Den kan også gjøres om til en tomatsuppe ved å tilsette 4 liter grønnsaksbuljong.
- Denne retten kan med fordel dobles så kan dere fryse ned halvparten til senere.
- Ha alltid hermetiske tomater i basislageret deres. Det er billig og lett å lage et velsmakende måltid av.
- LES OGSÅ: Allergi i barnehagen.
- LES OGSÅ: Til topps i nasjonalt matprosjekt.
Geitmyra Matkultursenter deler med jevne mellomrom barnevennlige oppskrifter med barnehage.no sine lesere, som barna også kan være med på å lage. Spørsmål om oppskriftene rettes til matkultursenteret.