Rotfrukter er grønnsaker, men kalles kanskje frukter fordi de er så søte og gode.

Ukens barnehagerett fra Geitmyra Matkultursenter: Ovnsbakte rotfrukter

Grønnsaker blir søtere når de er bakt i ovnen, og er en fin måte å introdusere grønnsaker til barn.

Publisert Sist oppdatert

Rotfrukter er grønnsaker, men kalles kanskje frukter fordi de er så søte og gode. Dette er en rett som helt fint kan gjøres klar dagen før, og den lager seg nesten selv. Grønnsakene er gode i seg selv, men passer også godt sammen med f.eks. fiskekaker, pølser eller kylling. Man kan også legge fiskestykker eller kylling oppå grønnsakene mot slutten av steketiden.

Grønnsaker blir søtere når de er bakt i ovnen, så det er en fin måte å introdusere grønnsaker til barna. Det blir ekstra godt med hjemmelaget majones til.

Ingredienser

Til 12 personer:

  • 1 kg poteter
  • 1 kg gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 1 kålrot
  • 1 hvitløk delt i fedd (med skallet på)
  • 3 ss matolje
  • salt
  • pepper

Framgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Vask grønnsakene og kutt dem i noenlunde like store biter.
  3. Ha grønnsakene i to ildfaste former med hvitløksfeddene, matolje, salt og pepper.
  4. Bak dem i stekeovnen i 30-40 minutter eller til de er myke i midten, men gjerne litt sprø og gylne på utsiden. Vend på grønnsakene en gang eller to underveis.

Tips og medvirkning fra barna

  • Skrell og kutt de hardeste og største grønnsakene i mindre biter før barna får kutte resten.
  • Fortell barna hva slags grønnsaker det er og hvor de gror.
  • La barna lukte, smake og kjenne på grønnsakene før dere steker dem.
  • Hold gjerne av noen biter med grønnsaker slik at barna kan sammenligne smaken på rå og bakt grønnsak når maten er ferdig.

LES OGSÅ: Hvordan skal barnehagen forholde seg barn med matallergi?

Powered by Labrador CMS