Daglig leder Hanne Kviserud. Her i lokalene barnehagen ønsker å låne ut til småbarnsfamilier hver onsdag.

Da de leste om kommunens forslag om å legge ned Åpen barnehage, fikk de ansatte en idé

Fra og med 30. oktober og hver onsdag ut mars ønskes familier med barn under barnehagealder velkommen til Nedre Høvik FUS barnehage i Båtstø.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tenkte at siden vi har ledig kapasitet, og én avdeling står tom, så ønsker vi å invitere til barseltreff for foreldre og barn i barnehagen vår.

Det opplyser daglig leder Hanne Kviserud til Røyken og Hurums avis, som først omtalte saken.

– Vi henter inspirasjon fra en annen FUS-barnehage som har prøvd noe lignende og hatt gode erfaringer, særlig med tanke på tilvenning av de barna som begynte der senere, sier hun til barnehage.no.

Fremover vil barnehagen være åpen for lokale småbarnsfamilier mellom klokken 9 og 11 på onsdagsformiddagene, opplyser Kviserud. Også foreldre med barn i barnehagealder som ikke har barnehageplass, er velkommen.

Fikk idé etter å ha lest om kuttforslag

Det var en artikkel i lokalavisa om at Asker kommune vurderer å avvikle  Åpen barnehage-tilbudet på Midtbygda skole fra neste år som fikk ballen til å rulle.

– Mange barn har noen av sine første erfaringer med å være sosial med andre barn i Åpen barnehage, og det er trist hvis dette tilbudet skal forsvinne. Også de minste barna har behov for å treffe andre barn. Det var nedleggingsforlaget som ga oss ideen om å åpne barnehagen vår for denne gruppen, sier Kviserud.

– I en travel hverdag er det kanskje også noen som dropper barseltreff fordi det kan være litt styr å ha det hjemme hos seg selv. Vi tenker at det vil være enklere for barselgruppene å treffes her i barnehagen, legger hun til.

Ansvar for eget barn

Den daglige lederen understreker at de kun låner ut lokalet, og at foreldrene vil ha ansvar for egne barn mens de oppholder seg i barnehagen.

– Det vi kan bidra med, er å lage i stand et hyggelig lekemiljø for barn og voksne. Avdelingen som lånes ut er en småbarnsavdeling med alderstilpassede leker og møbler.

– Vi har ikke personell som kan være der hele tiden, men vi vil komme innom for å slå av en prat og svare på eventuelle spørsmål, sier Kviserud.

Nedgang i søkertall

Den daglige lederen forteller at det fødes færre barn i området enn tidligere og at søkertallene har gått ned de siste årene.

Ved å invitere til barseltreff i den tomme småbarnsavdelingen håper hun også at flere familier skal bli oppmerksomme på dem.

– Barnehagen vår ligger litt utenfor sentrum, så det er kanskje ikke så mange som vet om oss. Dette blir også en måte å vise frem hva vi har å tilby, sier hun.

– Har dere merket noen interesse for tilbudet etter at det ble omtalt i lokalavisa?

– Jeg har fått noen eposter fra foreldre som ønsker mer informasjon om tidspunkt og hvem som kan komme. Jeg vet også at besteforeldre og foreldre til barn som går her i barnehagen har snakket med folk de kjenner, så nyheten har nådd ut, sier den daglige lederen.

Nå gleder hun seg til å åpne dørene for barselgrupper og andre småbarnsfamilier onsdag 30. oktober.

– Vi ønsker å bidra til at barna får et møte med barnehagelivet litt før de starter i barnehagen. Det blir en slags forlenget tilvenning. For uansett om de skal starte i denne barnehagen eller i en annen barnehage senere, så vil de ha opplevd å være sammen med andre barn i et barnehagemiljø, sier Kviserud som understreker at tilbudet er åpent for alle og ikke kun for familier som har tenkt til å søke plass i barnehagen.

– Og det er lov å komme selv om man har barn som sover i tidsrommet vi holder åpent, for det kan også ha verdi for foreldre å møtes og prate med andre i samme situasjon, legger hun til.

Powered by Labrador CMS