Arbeidsgiver- og arbeidstakersida i FUS-barnehagene møtes til forhandlinger. F.v Stian Bryde-Erichsen (Fagforbundet), Magnus Blikshavn (FUS), Steffan Antonsen (FUS), Magnus Langstrand (Fagforbundet), Pål Karlsvik-Jørgensen, (Utdanningsforbundet), Christine Ugelstad Svendsen (Delta), Kristina Brovold Liknes (Utdanningsforbundet) og Stein Lier Hansen (FUS).
Arbeidsgiver- og arbeidstakersida i FUS-barnehagene møttes til forhandlinger. Fra venstre Stian Bryde-Erichsen (Fagforbundet), Magnus Blikshavn (FUS), Steffan Antonsen (FUS), Magnus Langstrand (Fagforbundet), Pål Karlsvik-Jørgensen, (Utdanningsforbundet), Christine Ugelstad Svendsen (Delta), Kristina Brovold Liknes (Utdanningsforbundet) og Stein Lier Hansen (FUS).

Enige om lønn og AFP i FUS-barnehagene 

Ansatte i FUS-barnehagene får minimum 18.000 kroner i lønnstillegg.

Publisert

Mandag 16. september ble det enighet mellom Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta og FUS i årets hovedoppgjør. 

Årets oppgjør er et hovedoppgjør hvor det ble forhandlet om både lønn og andre rettigheter. Kravene som ble overlevert fra de tre arbeidstagerorganisasjonene var på linje med resultatet i PBL-barnehagene, som ble forhandlet fram i mai. 

I forkant av forhandlingene signaliserte Utdanningsforbundet at kompetanseutvikling var et område de ønsket å se nærmere på. 

Det var satt av én dag til forhandlingene, og partene ble enige i løpet av dagen. 

Resultatet er på linje med oppgjøret for PBL-barnehagene og kommuneoppgjøret, med generelle tillegg på minimum 18 000 kroner. I tillegg er partene enige om å få på plass AFP med virkning fra 1. mars 2024.

Partene er også enige om økte satser for tilleggs- og videreutdanning:  Ansatte i stillinger i kategori fagarbeider, eller i ulike stillinger med krav om høyskoleutdanning, herunder styrer med godkjent utdanning og som har relevant tilleggs-/videreutdanning tilsvarende 30/60 studiepoeng (10/20 vekttall), eller fagskole av et halvt/ ett års varighet, skal ha minst kroner 13.000/26.000 pr. år i tillegg til minstelønn.

Partene er i tillegg enige om at arbeidstakerne stimuleres til å øke sine kunnskaper og styrke sin kompetanse, samt at barnehagene vektlegger målrettet og planmessig opplæring og utvikling av sine ansatte gjennom interne og/eller eksterne tilbud, herunder arbeidsplassbasert opplæring.

Virksomheten og den enkelte har hver for seg og i fellesskap et ansvar for å ivareta kompetanseutviklingen, står det i protokollen

– Vi er fornøyd med å ha sikret de ansatte i FUS-barnehagene et lønnsoppgjør på linje med PBL-barnehagene og kommuneoppgjøret. I tillegg har vi jobbet med pensjon, og fått på plass AFP med virkning fra 1. mars 2024, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Magnus Langstrand, til egne hjemmesider.

Powered by Labrador CMS