Ann Mari Milo Lorentzen, 1. nestleder i Utdanningsforbundet.

Blir første representant fra barnehagesektoren

– Jeg er beæret, sier Utdanningsforbundets Ann Mari Milo Lorentzen etter ha å blitt valgt inn i styret i Education International.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke hadde Education International (EI) – en global fagforening som representerer over 32 millioner lærere og andre utdanningsarbeidere fra over 170 land – sin kongress i Buenos Aires. Der ble Utdanningsforbundets 1. nestleder Ann Mari Milo Lorentzen valgt inn i styret.

Lorentzen tok over vervet i EI-styret da Steffen Handal gikk av som Utdanningsforbundets leder ved årsskiftet. Nå er hun altså valgt inn som fast representant de neste fem årene, opplyser forbundet på sine nettsider.

Det er en jobb Lorentzen ser frem mot med glede og stolthet.

– Jeg er også veldig stolt over å være den første representanten i EI-styret som kommer fra barnehage! uttaler hun i en pressemelding.

Mangel på kvalifiserte lærere er et stort problem i en rekke land verden over, men dette er ikke den eneste kampen Lorentzen vil engasjere seg i fremover.

– Verden står i dag overfor store utfordringer, og det blir viktig å jobbe for større samhold, mer solidaritet og gi barn og unge fremtidstro. Utdanning for alle, uansett kjønn eller sosial bakgrunn, er det aller viktigste virkemiddelet for å løse de mange globale utfordringene vi har i dag, sier hun.

Lorentzen ble valgt som 1. nestleder i Utdanningsforbundet på landsmøtet i november 2023. Hun har jobbet som pedagogisk leder i en kommunal barnehage i Tromsø, og var arbeidsplasstillitsvalgt fra 2009 til 2011, før hun ble hovedtillitsvalgt i 2011. I 2015 ble hun valgt inn i Utdanningsforbundets sentralstyre, hvor hun har sittet siden.

Powered by Labrador CMS