Anne Green Nilsen i Fagforbundet utenfor Riksmeklerens kontor. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

I vinter ble det streik - nå er de ett skritt nærmere løsning

NHO og Fagforbundet ett skritt nærmere bransjestandard for barnehagene etter to dager med forhandlinger.

Publisert

24. og 25. juni forhandlet Fagforbundet og NHO Geneo om barnehageoverenskomsten. Nå er det enighet mellom partene, melder både NHO Geneo og Fagforbundet på sine hjemmesider. 

– Vi er veldig glade for å ha kommet til enighet med Fagforbundet, sier Fredrik Riise, forhandlingsleder og advokat i NHO Geneo.

– Etter to dager med konstruktive forhandlinger er vi fornøyde med et godt økonomisk oppgjør for våre medlemmer, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen i Fagforbundet.

Resultatet ble et generelt tillegg på 20 475 kroner til alle. Det er også kommet på plass en tydeligere formulering i avtalen når det gjelder viktigheten av lokale forhandlinger og partenes ansvar for å gjennomføre reelle forhandlinger også lokalt.

Vinteren 2023 ble det streik i området (NHO 590). Det handlet om å få på plass en pensjon lik bransjestandarden, som sikrer alle ansatte i barnehagesektoren en anstendig pensjon, står det videre på hjemmesidene.

Streiken varte i fire uker. Da partene til slutt gikk til tvungen mekling, var 65 ansatte i åtte barnehager ute i streik. 

– Når det gjelder pensjon så har vi kommet ett skritt videre med å etablere bransjestandard også for barnehagene i NHO, sier Anne Green Nilsen.

Powered by Labrador CMS