Jobber for at barn skal bli glade i mat som gjør dem godt – vant pris
Geitmyra matkultursenter for barn stakk av med seieren i barne- og ungdomskategorien under Matprisen 2018. «Vinneren får prisen for sin utrettelige innsats i å motbevise påstander om at barn ikke spiser, ikke liker eller ikke vil», heter det i begrunnelsen.
Mandag 19. november ble Matprisen 2018 delt ut på Vippa i Oslo. Det ble kåret en vinner i åtte ulike kategorier. I kategorien Barne- og ungdomsprisen var det Geitmyra matkultursenter for barn som stakk av med seieren.
«Vi er så stolte over å ha vunnet den aller viktigste, nemlig prisen for barna», skriver senteret på sin Instagramkonto.
Vil gjøre barn glade i mat som gjør dem godt
Stiftelsen Geitmyra Matkultursenter for barn holder til på Sagene i Oslo og startet opp i 2011 etter initiativ fra matskribent Andreas Viestad.
Senteret jobber for at barn skal bli glade i mat som gjør dem godt, og tilbyr blant annet skoleundervisning, kurs for barnehager, kurs og hospitering for voksne som jobber med barn, og åpen gård-arrangementer. De har også egen kjøkkenhage og høner paå tunet.
I oktober 2018 åpnet Geitmyra Ringsaker. Det er også planer om å åpne et helt nytt matkultursenter for barn i Kristiansand i 2019.
- Les også: Her er det barna som er kokkene
- Les også: Slik kan barnehagen dyrke maten selv
Bærekraftige måltider
Dette var femte gang Matprisen ble delt ut.
Prisen som ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, skal hedre bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat.
Barne- og ungdomsprisen deles ut til en kandidat som formidler kunnskap og inspirasjon om landbruks- og matproduksjon til barn og unge, bidrar til at barn og unge opplever mestring på kjøkkenet og i naturen og bidrar til gode historier om maten og matproduksjonen blant barn og unge.
Om årets vinner Geitmyra matkultursenter for barn, skriver arrangøren følgende:
«Vinneren får prisen for sin utrettelige innsats i å motbevise påstander om at barn ikke spiser, ikke liker eller ikke vil. Uviljen og nervøsiteten ligger først og fremst hos de voksne. Barne- og ungdomsprisen går til en virksomhet som årlig øser ut av kunnskap, og gir mestringsfølelse til de kommende generasjoner på kjøkkenet.»