Flekkefjord kommune i Agder.

Innførte måltidsressurs i januar – nå kan ordningen henge i en tynn tråd

Ordningen med en ekstra ansatt til å tilberede mat i de kommunale barnehagene i Flekkefjord kan bli noe av det første som ryker når politikerne skal finne innsparinger.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Avisen Agder (krever abonnement).

I januar fikk de syv kommunale barnehagene i Flekkefjord tilført hver sin stillingsressurs for tilberedning av måltider.

Organiseringen er løst på noe ulikt vis i de ulike barnehagene, opplyses det i en evaluering av ordningen gjennomført i september:

«På noen av de små enhetene er det blitt løst med å kombinere denne ressursen med ressursen for renhold. Noen barnehager har fordelt ressursen ut på toppen av grunnbemanningen, og økt den generelle voksentettheten slik at det er flere voksne til å ta ansvar for måltidene. Noen barnehager har brukt hele ressursen på en ansatt med ansvar for mat og måltidsrelaterte aktiviteter.»

Evalueringen ble lagt frem under et møte i utvalget for helse, kultur og oppvekst tirsdag i forrige uke. Kommunalsjef Svein Hansen kunne fortelle at barnehagene opplever stor nytteverdi av ordningen.

Tilbakemeldingene fra de ansatte er blant annet at de har fått mer tid med barna, at de opplever mer ro før og etter måltidene, og at barna i større grad blir involvert i matlagingen.

Utvalgsleder Glenn Tønnessen (KrF) sier til Avisen Agder at det er fint å se at ordningen har virket, men legger ikke skjul på at den kan bli satt i spill når politikerne skal forsøke å finne million-innsparinger for 2025.

– Når vi vet at det blir et trangt år, så må vi ta der det smerter minst. Ordningen med ekstra ansatte for å tilberede mat vil nok fort bli noe som kan bli vurdert på nytt når vi er nødt til å finne innsparingsmuligheter, sier han.

Powered by Labrador CMS