- Det er fullt mulig å sette grenser og samtidig vise forståelse for at barnet får en reaksjon, skriver Anja Søreide og Annette Simonsen i innlegget som ble mest lest i august.
Gettyimages/Privat
Mest lest: Slutt å lære barn å undertrykke følelser
September har akkurat startet. Dermed er det tid for et tilbakeblikk. Her er sakene som ble mest i lest i august.
1. Slutt å lære barn å undertrykke følelser
Selv om vi lever i et samfunn hvor det blir mer og mer åpenhet rundt psykisk helse, så lever vi fortsatt i et samfunn som undertrykker følelser. Dette mener vi kommer tydelig til uttrykk i måten vi møter barn og deres følelser på. Det skrev Anja Søreide og Anette Simonsen i debattinnlegget som ble mest lest i august. Du kan lese hele innlegget her.
2. Å oppleve alle foreldres mareritt...
«Jeg har en ettåring her som ikke puster», sa Nina da hun ringte 113.
Saken fra arkivet vårt fikk ny fart på sosiale medier. Du kan lese den her.
3. – Matpakke er blitt nær sagt et eget fag for enkelte familier
Matpakker i barnehagen er også noe som tydeligvis engasjerer leserne våre. Barnehage.no startet med en serie knyttet til mat i barnehagen i forbindelse med at koronapandemien har ført til endringer i kommunenes praksis rundt matservering. I kartleggingen vår sier nær halvparten av kommunene som svarte at de ikke lenger serverer mat i sine barnehager, men at barna selv må ha med seg matpakke.
Saken kan du lese her.
4. Ny jobb for Kari Pape: – Ikke vært ansatt av noen siden 1987
Pedagog, foredragsholder og forfatter Kari Pape hadde sin første arbeidsdag som fagutvikler i Læringsverkstedet i august. Det ville leserne våre lese om. Du kan lese saken her.
5. «For noen rollemodeller vi er!»
- Problemet er virkelig ikke bemanningsnormen, kravene som stilles eller noen av de andre sakene som er fremme nå. Problemet er oss. Deg, meg, ja vi som jobber i barnehage, skriver Vegard Eines. (Innlegget er avpublisert etter forfatterens ønske, red. anm.)
6. Mistanke om smitte - barnehage stengt
I august var flere barnehager nødt til å stenge som følge av koronaviruset. Du kan lese saken her.
7. – Vi trenger flere ansatte eller kortere åpningstider for å klare å utføre den jobben rammeplanen for barnehagen sier vi skal!
– Hverdagen preges nå av mindre nærhet, mindre voksenkontakt og mindre oppfølging for barna, skriver Marius Emil Kjørstad i denne kronikken.
8. Styrer rystet over små barns språkbruk
– Det er ikke spesielt sjarmerende å bli kalt drittkjerring eller å høre barn si at de hater hverandre, sa styrer Raymond Tiochta i denne saken fra arkivet. Han mente noe må gjøres og at foreldrene må spille på lag med barnehage for å få bukt med utviklingen. Her kan du lese saken.
9. Hva trenger ettåringen i barnehagen?
Det er viktig å være bevisst på hvor betydningsfulle de ansatte er for de yngste barna, mente småbarnsekspert og professor ved RKBU Midt-Norge, NTNU, May Britt Drugli i denne arkivsaken.
10. De er like viktige som oss pedagoger
«Det er mye snakk om oss pedagoger. Viktig at det er nok av oss. Og jeg er helt enig. Nok pedagoger i barnehagene er avgjørende for barna. Men i disse tider synes jeg det er viktig å løfte alle fagarbeidere, assistenter og vikarer,» skriver pedagogisk leder Marianne Haugeby i dette innlegget.