Minibarna er tilpasset ettåringer og i serien møter de både barn på egen alder, og ikke minst Fantorangens småsøsken, Fantus.
NRK Super
Fantorangens lillesøsken skal gjøre overgangen til barnehagen bedre
NRK Super lager for første gang TV for de aller minste barna.
Minibarna er tilpasset ettåringer og i serien møter de både barn på egen alder, og ikke minst Fantorangens småsøsken, Fantus. Sentralt i serien er barnehagehverdagen, skriver Nrk i en pressemelding.
83 prosent av norske ettåringer begynner i barnehage, og dette har vært et viktig moment når Minibarna har blitt utviklet, skriver NRK på sine hjemmesider.
– Taktskiftet fra en tilværelse hjemme til å være i barnehagen, kan oppleves overveldende både for barn og foreldre. Ved å introdusere de positive aspektene ved barnehagehverdagen, håper vi å bidra til å gjøre overgangen lettere, sier redaksjonssjef i NRK Super, Joakim Vedeler.
Minibarna viser objekter, aktiviteter og ritualer som barn møter i barnehagen. Serien tar utgangspunkt i aktiviteter som barna kan kjenne seg igjen i og skal stimulere til aktivitet i hverdagen.
– Et av viktigste målene med Minibarna er å vise gleden som finnes i samspill med andre barn og det å utforske omgivelsene, sier prosjektleder for Minibarna, Maria Grande.
Serien hadde premiere på NRK Super i går.
– NRK Super ønsker med Minibarna å bidra med et trygt og norskspråklig tilbud for ettåringer. Serien håper å stimulere ettåringens evne til å resonnere, utvikle språk og inspirere til lekende samspill med jevnaldrende, sier Grande.
Minibarna er laget med spesialkomponert musikk og visuelle effekter for å gjøre innholdet spennende for de minste, samtidig som det tas hensyn til ettåringen. Fargebruk, lydbilde, klippehastighet og antall elementer er tilpasset de yngste.
– Det er et uttalt mål for NRK Super at barn i alle aldre skal kunne se seg selv på NRK Super. Vi mener at en av styrkene til Minibarna nettopp er at serien viser ettåringer, barn som er like gamle som målgruppen. Barna kan da lettere identifisere seg med innholdet de ser på, sier Grande.
Barna i serien leker mye, som klosselek og borte-tittei. I tillegg ser vi barna i hverdagslige situasjoner som når de spiser, vasker hender eller kler på seg yttertøy.
– Det er unikt å bruke så små barn i opptak. Vi har ikke kunne instruere ettåringene, så de har styrt opptakssituasjonen selv. Vi har satt opp ting vi håpet de skulle bli nysgjerrige på, og vært avhengig av at de syntes det var spennende og så latt kamera gå, forteller prosjektlederen.