Barnehagebarn skal ha fått i seg tabletter

To barn i en barnehage i Trondheim skal ha puttet tabletter i munnen, ifølge politiet, som mistenker at pillene kan ha inneholdt MDMA.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ennå ikke fastslått at det er at det er Ecstasy eller MDMA, men det er en inskripsjon på pillene som vi kjenner igjen fra andre tabletter med det virkestoffet, sier Svein Helgetun, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, til VG.

Følgende melding be sendt ut fra operasjonssentralen klokken 11.11 mandag:

«Politiet gjør undersøkelser i en barnehage i Trondheim i forbindelse med at to unger skal ha puttet tabletter i munnen. Disse har trolig ligget utendørs i barnehagen og vi mistenker at det er tabletter med narkotisk virkestoff. Ungene spyttet dem fort ut og har ikke fått symptomer på forgiftning. De blir undersøkt av helsepersonell».

Barna er tatt med til legevakten for observasjon, ifølge VG, som også skriver at ambulansen har tatt med en tablett til analyse.

– At det blir lagt igjen narkotika i barnehager skjer med jevne mellomrom. Det er litt mer uvanlig at barn finner det og putter det i munnen, sier Helgetun til avisa.

Etter at uhellet skjedde mandag, har politiet søkt gjennom barnehagen med hund, uten å finne andre tabletter. De oppretter straffesak.

Powered by Labrador CMS