Barnehagen ligger i Vennesla kommune.

Gjorde uventet funn i barnehage etter biljakt

– Det hele startet med at vi fikk melding om at det befant seg noen utenfor en barnehage, og at en port skulle ha blitt kjørt i filler.

Publisert Sist oppdatert

Det fortalte operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen onsdag.

Stoppet ikke bilen

Til Vennesla Tidende sa operasjonslederen at bilen som var observert ved barnehagen, siden ble sett av politiet i Vennesla sentrum.

Til tross for at det der ble gitt tegn til at han måtte stoppe, kjørte føreren videre. Og det hele utviklet seg til en biljakt. Bilen skal etter hvert ha kommet opp i høy hastighet, noe som førte til at politiet la seg et stykke bak for å unngå farlige situasjoner.

Flere politipatruljer deltok i jakten på bilen, og forsøk på å stanse den med spikermatte, lyktes ikke – ifølge det politiet opplyser til lokalmedia.

Etter at bilen også hadde vært en tur over på gangveien og tilbake, skal den imidlertid ha blitt skjøvet ut av veien og i grøfta av en av politibilene.

Forfulgt i ti minutter

Dette skal ha skjedd i lav hastighet, og uten nevneverdige skader på verken mennesker eller kjøretøy.

Agder politidistrikt, som opplyste om hendelsen klokka 08.23 onsdag morgen, kunne samtidig melde at de hadde kontroll på bilfører, en mann i 40-årene, som var mistenkt for kjøring i påvirket tilstand.

Forfølgelsen skal ha pågått i omtrent 10 minutter.

Like før klokka 09.00 sa Kleivane til Fædrelandsvennen at de hadde kontroll på to personer til.

– Vi mener de kan knyttes til bilen. Men hvorvidt de har gjort noe galt, er for tidlig å si.

Fant en motorsykkel

Barnehagen det er snakk om, er Læringsverkstedet Piningen barnehage, som ligger i Vennesla.

Styrer Ingrid Fjellestad opplyser til Fædrelandsvennen at det ikke er noe som er stjålet fra barnehagen eller ødelagt på stedet.

Porten som man først trodde var kjørt i stykker, er fortsatt i god stand. Den hadde trolig blitt løftet bort, og så hadde bilen tatt seg inn på barnehagens uteområde.

Men historien stopper ikke med dette.

I en bod hos barnehagen, ble det nemlig funnet en motorsykkel, som ikke var der kvelden i forveien - og som ikke hadde noen naturlig tilknytning til barnehagen. Denne viste seg å være stjålet.

Det skal også ha stått en tilhenger i nærheten av barnehagen, som også var stjålet.

Powered by Labrador CMS