Eigersund kommune vil ha kameraovervåkning i alle sine barnehager,.

Vil ha kameraovervåkning i alle barnehagene 

Hærverk og barn og unge som klatrer på takene bekymrer kommunalsjefen i Eigersund kommune. 

Publisert

Nå har han gitt grønt lys til kameraovervåkning i Rundevoll barnehage, mens Grøne Bråden barnehage allerede har fått opp kameraer. Styrer i Rundevoll sendte en bekymringsmelding til kommunen, og nå har de fått grønt lys, skriver Dalane Tidende. 

Barnehagen melder om barn og ungdom som daglig ødelegger lekemiljø, ting som plantes og gjenstander som brukes i leken ute. I tillegg observerer både foreldre og ansatte til stadighet barn og ungdom på takene til lekeskurene.

– Når de prøver å jage dem vekk, svarer barna og ungdommene frekt tilbake, skriver styrer i barnehagen i en epost til administrasjonen. 

– Vi har et mål om at alle barnehager og skoler, og eventuelt andre institusjoner som har behov for det, etter hvert skal få overvåkningskameraer på sitt område. Det er ikke bare i Rundevoll barnehage vi har utfordringer av denne typen. Grøne Bråden barnehage har allerede fått kamera. Eigerøy har på den nye skolen, og det blir også overvåkningskamera på nye Husabø ungdomsskole, sier Jan Harald Forsmo, kommunalsjef for kultur og oppvekst, til avisen. 

Overvåkningen skal bare skje etter barnehagenes stengetid, og skal gjøres kjent både for ansatte og andre som ferdes i området. 

– Det er heller ikke slik at hvem som helst i kommunen kan se på opptakene. Hvis det skjer noe, er det IT-avdelingen i kommunen som skal gå inn og sjekke. Opptakene vil også bli slettet etter ei viss tid, i tråd med kommunens retningslinjer, sier kommunalsjefen. 

Powered by Labrador CMS