Arendalsuka 2024. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) gjestet arrangementet «Hvordan rekruttere og beholde dyktige ansatte i barnehagene», i regi av PBL. Til venstre på bildet debattleder Trude Teige, til høyre Anja Abusland (Sp) og Julie Remen Midtgarden (H).
Statsråd Kari Nessa Nordtun på arrangementet «Hvordan rekruttere og beholde dyktige ansatte i barnehagene», i regi av PBL.

Vil bidra til forliksforhandlinger: – Jeg heier på dem

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) har lovet at hun og embetsverket skal være behjelpelig i prosessen som partiene på Stortinget nå står i.

Publisert Sist oppdatert

 Det var like før sommerferien at 9 partier kom sammen om det som kan ende i et nytt barnehageforlik, 21 år etter det første. Samtalene skal gjenopptas 27. august.

– Jeg er veldig glad for at Stortinget samler seg om dette. Jeg synes det er kjempeviktig at vi står sammen og at vi lager en lov for framtiden, som kan stå seg over tid og skape forutsigbarhet og beregnelighet i sektoren. Sikre at vi får et godt og trygt barnehagetilbud for alle unger i hele landet, uavhengig av hvem som er barnehageeier. Det er det aller viktigste, sa statsråd Kari Nessa Nordtun under et arrangement om rekruttering og ivaretakelse av ansatte i barnehagene under Arendalsuka.

– Så jeg er glad for det, og jeg har hatt kontakt med Stortinget om dette. Jeg har fått spørsmål fra dem, og jeg har lovet at jeg og embetsverket skal være behjelpelige med å svare ut det de måtte lure på i den prosessen som partiene på Stortinget står i, fortsatte hun.

Barnehagedebatten har vært polarisert i senere år, men nå har flere tatt til orde for et bredt forlik, selv om den politiske avstanden fortsatt kan synes stor på noen tema.

– Jeg heier på dem, håper dette skal gå bra, og om vi ikke klarer å bli enige om alt, så kan det være vi blir enige om veldig mye, og det er et veldig godt utgangspunkt, avrundet Nordtun.

Arrangementet ble streamet, og kan sees i opptak på nettsidene til PBL.

Powered by Labrador CMS