Sofusbarnehagen har vært en del av livet til Aina Bruvik siden hun selv begynte der som barn, og det var med tungt hjerte hun til slutt måtte legge ned. – Det var trist, rett og slett, sier hun i dag.
Sofusbarnehagen har vært en del av livet til Aina Bruvik siden hun selv begynte der som barn, og det var med tungt hjerte hun til slutt måtte legge ned. – Det var trist, rett og slett, sier hun i dag.

Måtte legge ned: Barna gråter, vi voksne gråter og de ansatte gråter

Hun gikk selv i Sofusbarnehagen som barn, og eide og drev den sammen med sin mor som voksen. Etter flere år med røde tall måtte Aina Nottveit Bruvik ta den tunge avgjørelsen og legge ned.

Publisert Sist oppdatert

Barna gråter, vi voksne gråter og de ansatte gråter, sto det i Åsane Tidende da det ble kjent at Sofusbarnehagen AS i Bergen skulle stenge for godt.

34 år med hverdagsmagi inne på avdelingene Nøtteliten og Bjørnehiet, eller i skogen rett utenfor porten, gikk inn i historien. 

– Det var en trist og vanskelig avgjørelse å ta, men også riktig, sier Bruvik i dag. 

Barnehagene som forsvant

I løpet av 2022 og 2023 forsvant 184 private barnehager, ifølge Udirs statistikk. 

Gjennom en artikkelserie setter vi søkelys på disse barnehagene: Hvem var de, og hvorfor ble de borte?

Har du tips eller innspill til denne saken? 

Ta kontakt med redaksjonen!

Barnehagen «alltid» vært der

Barnehagen ble startet av en gruppe foreldre i 1989. Moren Eli Nottveit begynte å jobbe der i 1993, og kom etter hvert inn på eiersiden. Både Aina og søsknene gikk i barnehagen på Breistein – og seinere fikk hun seg jobb der. I 2008 ble hun medeier. Siden 2010 har Aina Bruvik i tillegg hatt jobben som styrer.

Aina Bruvik i Sofusbarnehagen. Bergen. Ble lagt ned i juli 2023.
For Aina Bruvik har hverdagsmagien alltid vært viktig. Derfor dukket «Ainando» opp med trylleshowet sitt hver gang barnehagen oppnådde hundre prosent deltagelse på foreldreundersøkelsen. – Jeg hadde vel neppe vunnet «Norske Talenter», men ungene syntes det var artig.

Begge hennes egne barn, som i dag er 7 og 12 år, har også gått der.

– De har også blitt vant til å tilbringe mye fritid med enten å handle til barnehagen, eller være der og male og bygge litt. Det har blitt mye av det både i ferier og helger. Å drive en liten, privat barnehage er ingen åtte-til-fire-jobb. Det er en livstil, hobby og arbeidsplass, det er alt, sier hun, før hun trekker pusten og legger til:

– Men når politikerne snakker om at vi skal bruke av «oppsparte midler», og det egentlig betyr en enorm egeninnsats uten å få betalt for det, så er det ikke greit. Men det er den eneste måten man kan spare penger på. Man må ha folk, så da blir det til at man jobber med barna selv.

Det er alltid det hun har brent for. Å gi barna et best mulig tilbud – og foreldrene gode muligheter til å finne den riktige barnehagen for sine barn.

– Jeg har et stort engasjement for mangfold i sektoren. Fordi barn er forskjellige, og familier er forskjellige, og å kunne ha den valgfriheten til å kunne velge enten barnehagen som ligger nærmest, eller en barnehage med et unikt tilbud som foreldrene er opptatt av, er viktig for meg. Jeg har alltid hatt troen på at de som velger oss gjør det fordi vi er gode, ikke fordi andre barnehager er dårlige. Og slik opplever jeg at barnehagene er mot hverandre. Vi jobber mer sammen og ønsker hverandre godt, mer enn at vi er konkurrenter.

Ville bruke sparepengene

Nyheten om nedleggelsen nådde foreldrene i slutten av februar i fjor.

Mamma og foreldrerepresentant Catharina Vold fortalte til Åsane Tidende at nyheten skapte protester og fortvilelse blant foreldrene.

– Barnehagen er altfor god og faglig kompetent til å legges ned. Datteren vår elsker å være der, og har knyttet sterke bånd til de hun går sammen med, vi er blitt som en liten famille. Foreldre jeg har snakket med forteller med sjokk og vantro hvor ufattelig trist og urettferdig dette kjennes, og barna gråter. Vi voksne gråter og de ansatte gråter. For de ansatte i denne barnehagen er mer enn bare ansatte, de er som den trygge onkelen, den snille og gode bestemoren, den inkluderende lekekameraten og den omsorgsfulle, klemmende, og engasjerte stemoren, sa Vold til ÅT mens hun kjempet for å holde tårene igjen.

Hun fortalte også at datteren hadde tilbudt å gi sparepengene sine til barnehagen for å berge den.

Et rørende initiativ, men løpet var kjørt.

– Du kan si at det alltid er utfordrende å drive en liten, privat barnehage. Men når jeg tenker tilbake på barnehagens historie, har det alltid vært noen år som har vært tøffe, der man har brukt av egenkapitalen, mens andre år har gått bedre. Da kunne vi sette penger på bok. Det som skjedde mot slutten, var at alle årene var tøffe. Tilskuddene dekket ikke kostnadene. Vi kom til et punkt der egenkapitalen ble så lav at vi ikke ville klart et år til med det samme underskuddet. Selv om vi hadde litt penger igjen, var det så lite at vi risikerte å måtte legge ned midt i barnehageåret. Det ville gjort det veldig vanskelig for både barna, foreldrene og de ansatte, så det var ikke et alternativ.

Fikk ikke dekket pensjonskostnadene

Bruvik forteller at de hadde et underskudd på mellom 200 og 300 000 de tre siste driftsårene før avgjørelsen ble tatt. Ekstrautgiftene fra pandemien kom på toppen av økte vikarkostnader. I tillegg hadde de en god leieavtale som de ikke var sikret å kunne beholde mye lenger.

Da sjablongen for dekning av pensjonstilskuddet ble endret fra 13 til 12 prosent for enkeltstående barnehager i 2022, rakk ikke pengene til å dekke de ansattes pensjon.

– Vi søkte kommunen om å få dekket de mellom 70 og 80 000 kronene vi manglet, men fikk avslag med begrunnelse i at PBLs pensjonsavtale var for ny. Det er jo ikke så mye penger isolert sett, men for oss utgjorde det en merkbar del av underskuddet.

Bruvik forklarer underdekningen i Bergen med kommunens bruk av premiefond, en problematikk barnehage.no har omtalt flere ganger tidligere.

– I 2022 hadde kommunen reelle pensjonskostnader på over 100 000 kroner per ansatt, men siden de brukte av premiefondet ble en betydelig lavere sum lagt til grunn når beregningene for tilskudd ble gjort, sier hun.

I vinter var nettopp underdekning av pensjon og kompensasjon for manglende utgiftsdekning tema i Oslo tingrett. PBL-barnehagene vant fram, men Kunnskapsdepartementet har anket saken.

– Om man velger å dekke det som mangler er jo et politisk valg. Politikerne i Bergen sa nei, mens andre kommuner valgte å dekke det som manglet. Vår sak viser jo med all tydelighet hvorfor det blir så feil å se på én del av tilskuddsberegningen isolert, som var metoden da reglene rundt pensjonsberegningen ble endret.

  – Ikke likebehandling

Bruvik har ved flere anledninger brukt stemmen for å tale de private barnehagenes sak hos politikerne, blant annet som styremedlem i PBL Bergen og i samarbeidsforum mellom de private barnehagene og lokalpolitikerne. Da det ble bestemt at Sofusbarnehagen skulle legges ned, mener hun det ble registrert med et skuldertrekk hos politikerne.

Sofusbarnehagen, Aina Bruvik. Nedlagt sommeren 2023.
Det var stor stas da Ainando dukket opp som superhelt med stort hjerte. Men verken superkrefter eller tryllestav kunne berge økonomien til Sofusbarnehagen, som ble nødt til å legge ned i fjor sommer.

– Likebehandlingen vi ble lovet i 2002, den er de nødt til å se på. Det er ikke «likeverdig behandling» slik det er i dag.

– Jeg har vært veldig tydelig på at hvis ikke tilskuddene øker, vil mangfoldet i sektoren bli borte. Nå er den i ferd med å bli ugjenkjennelig. Det er også så utrolig mange flinke folk som jobber i de barnehagene som nå blir borte. Vi som har drevet barnehager har jo vært nødt til å lære oss alt selv, i en sektor som hele veien har vært i endring.

Selv utdannet hun seg til barnehagelærer, og så fortsatte hun å fylle på. Hun har utdanning i markedsføring og en master i ledelse, og har også tatt økonomisk utdanning, samt utdanning i veiledning og mediehåndtering/krisekommunikasjon. Alt med mål om å øke kvaliteten i barnehagen.

Samtidig har hun ledet barnehagen, gjerne fra en av de to avdelingene når det har vært behov for det. Alt hun ikke rakk i løpet av dagen, har hun tatt på helger og kvelder.

– Det å drive en enkeltstående barnehage er en livsstil, og det vet vi og det har vi trivdes med. Men de siste årene var det ingen marginer, det handlet mest om å begrense underskuddet.

– Det slår meg at du sikkert kunne fått deg jobb hvor som helst med den erfaringen du har?

– Men det er barnehager jeg brenner for. Det er en jobb der jeg får brukt meg selv og det jeg kan. Jeg vil ikke vekk fra sektoren – men det må gjøres noe med rammene. Nå driver vi og sulteforer barnehagene, og sektoren ender helt utarmet.

I dag er hun daglig leder i Kidsa Ladegården, der hun stortrives – og får brukt kompetansen hun har tilegnet seg. Samtidig er hun styremedlem for enkeltstående Ternesparken barnehage. Engasjementet for de små barnehagene har hun med seg.

– Jeg opplever at Kidsa er en profesjonell arbeidsgiver som gir meg stort handlingsrom. Samtidig er vi som sektor nødt til å stå sammen med de små.

Et siste farvel

31. juli i fjor var siste åpningsdag i barnehagen. 

De siste innleggene på Facebook-siden handler om salg av inventar. Leker og bøker, møbler og alt som kunne brukes, ble solgt til gi-bort-pris.

I dag står bygget tomt.

– Det var ikke noe hyggelig å si farvel den siste dagen. Det var vemodig å være i barnehagen etter stengetid, og å selge de tingene vi har kjøpt, samlet og laget opp igjennom.

Hun gjorde også det hun kunne for å hjelpe de 13-14 ansatte over i ny jobb. Flere gjorde som henne, og begynte i Kidsa-konsernet.

– Det var utrolig viktig for oss at avslutningen ble ryddig, og at alle ble ivaretatt.

Nedlagte barnehager i 2023 - Ordinære barnehager

  • Abrakadabra barnehage AS, Bodø

    Etablert 2005. 

    Nedlagt sommeren 2023.

    – Det har vært en vanskelig og tung beslutning å ta. Men det er rett og slett ikke økonomisk forsvarlig å drive barnehagen videre. Det har lenge vært utfordrende å få driften til å gå rundt i en liten barnehage som dette. Men etter nye kutt og innstramminger, går det rett og slett ikke lenger. Da er det bedre for alle involverte med en styrt avvikling etter dette barnehageåret, sier Kari Liss Pettersen, eier og styrer i Abrakadabra barnehage til Avisa Nordland. 

    18 barn i 2021.

  • Aurora steinerbarnehage, Nesodden, Akershus

    En av tre private barnehager på Nesodden som la ned i 2023. 

    Bjørg Lobben Røed har drevet barnehagen, som i dag har 26 barn, siden 1991 og går nå av med pensjon. Hun sier til Akershus Amtstidende at det er vanskelige tider for private barnehager.

    28 barn i 2022.

  • Barnehagegården AS, Aurskog-Høland, Akershus

    Etablert 2008, nedlagt ved endt barnehageår. 

    Krevende økonomi, blant annet med skyhøye strømregninger og liten eller ingen mulighet til å påvirke inntektene, oppgis som årsaken, ifølge en sak i Indre Akershus Blad.

    10 ansatte.

    31 barn i 2022

  • Bessungen Økologiske kulturbarnehage, Drammen, Buskerud

    Etablert 2007. 

    La ned sommeren 2023.

    - Det er en kombinasjon av at min mor som startet barnehagen er 72 år og ingen andre vil overta når rammebetingelsene som de er, sier styreformann Sivert Gammelsæther til Drammens Tidende.

    13 ansatte.

    37 barn.

  • Bjørndalen gårdsbarnehage og Sætre kunst- og musikkbarnehage, Asker, Akershus

    Barnehagene ble stengt etter flere tilsyn fra Asker kommune og ilagt en stor tvangsmulkt sommeren 2023. 12 ansatte mistet jobben.

    Bjørndalen: 22 barn i 2023

    Sætre: 7 barn i 2022

  • Brøvigs Minde barnehage AS, Farsund, Agder

    Etablert 1970.

    Eid av Indremisjonsforbundet Sør. Forsøkte å få andre eiere, skulle selge til kommunen, ble uenige. Slo seg konkurs en uke før kommunen skulle ta over.

    Hadde ni millioner i gjeld og hadde slitt med økonomien i en årrekke.

    13 ansatte.

    32 barn.

  • Bråtveit natur og kulturbarnehage, Sveio, Vestland

    Etablert 1989. 

    8 ansatte.

    19 barn i 2022.

  • Diddi Manaidgardi (Deanu Samiid Searvi), Tana, Finnmark

    Etablert i 1995. 

    Eid av Tana samisk forening.

    5 ansatte

    12 barn i 2022

  • Ekornstien barnehage, Narvik, Nordland

    Stengte dørene 23. oktober, etter åtte års drift i midlertidig godkjente lokaler og forsøk på relokalisering. Avisa Fremover har skrevet en rekke saker om barnehagen. 

    36 barn.

  • Ellingstad barnehage AS, Nesodden, Akershus

    En av tre private barnehager på Nesodden som ble lagt ned i 2023. 

    Daglig leder og eier Runa Kjensli sier til Akershus Amtstidende at avgjørelsen er kompleks, men at personlige årsaker har vært førende. Samtidig nevner hun at strammere, statlige reguleringer har gjort framtiden mer usikker for private barnehager.

    11 ansatte.

    33 barn.

  • Frikultbarnehagen Ytteren AS, Rana, Nordland

    Etablert 2018.

    Nedlagt med bakgrunn i mangel på barnehagelokaler. 

    8 ansatte.

    23 barn.

  • Frikultbarnehagen Hemnes AS, Hemnes, Nordland

    Etablert 2001.

    - Da vi gikk gjennom regnskapet per 31. oktober viste det et underskudd på omkring 400.000 kroner, og det viser klart at barnehagen ikke er levedyktig uten ekstraordinære tilskudd av kapital. Årsaken til dette er primært at rekruttering av barn til barnehagene i Hemnes i utgangspunktet er lav. Det er også en kjensgjerning at de generelle økonomiske rammevilkårene for drift av små private barnehager er blitt betydelig dårligere, sier styreleder og eier Ove-Johnny Bustnesli til Rana Blad i november 2023.

    16 barn

  • Furu barnehage, Bærum, Akershus

    Legger ned på grunn av mangel på barnehagelærere (sak i barnehage.no).

    45 barn.

  • Furumoen barnehage, Tynset, Innlandet

    – Furumoen barnehage har over lengre tid hatt store økonomiske utfordringer. Marisko-stiftelsen er en lite barnehageeier, med ideelt formål, sto det blant annet i pressemeldingen.

    Nedlagt ved inngangen til 2023. 

    10 barn i 2022.

  • Holtegrenda naturbarnehage AS, Sandefjord, Vestfold

    Etablert 2006. Driften opphørt fra 31. juli 2023.

    11 ansatte.

    29 barn.

  • Kollevoll barnehage SA, Lyngdal, Agder

    – Vi har hatt en prosess på dette da vi i høst så på søkertallene og konkluderte med at det ikke var økonomisk forsvarlig å drive barnehagen lenger. Da ville vi heller avslutte med flagget til topps, enn at vi havnet i en vanskelig økonomisk situasjon, sier styrer Siri Rob til Lyngdals Avis.

    5 ansatte.

    11 barn.

  • Kongshavn barnehage, Arendal, Agder

    Lagt ned i 2023 på grunn av mangel på barn; og bygget – kapell og barnehage – ble lagt ut for salg. Driverne  har også Sandnes barnehage på Tromøy.

    11 barn i 2022.

  • Kverndalen barnehage, Ullensaker, Akershus

    La ned ved årsskiftet – av økonomiske årsaker.

    - Kverndalen barnehage er en liten barnehage med 22 barn, og har for lave inntekter i forhold til kostnadene. Selv med lav husleie går det ikke rundt. Vi kan ikke drive et AS som går i minus, sa Lillian Åkesson, kvalitetssjef i ULNA, til Barnehage.no.

    20 barn i 2022.

  • Lekefabrikken barnehage, Bergen, Vestland

    26 barn i 2022

  • Lunderhaugen barnehage AS, Trondheim, Trøndelag

    Stengte dørene sommeren 2023 - se egen sak.

    11 ansatte.

    37 barn.

  • Læringsverkstedet Heimly Solkollen barnehage AS, Tromsø, Troms

    Etablert 1976.

    13 ansatte.

    30 barn i 2022.

  • Læringsverkstedet Helgatun Solkollen barnehage AS, Bergen, Vestland

    Etablert 1989. 

    8 ansatte.

    22 barn i 2022.

  • Læringsverkstedet Risenga, Asker

    En av de tre tidligere Seraphin-barnehagene. 

    Stengt permanent i 2023 – barna ble etter planen flyttet over i nybygde Læringsverkstedet Velodromen idrettsbarnehage.

    38 barn i 2023.

  • Læringsverkstedet Skatval Solkollen barnehage AS, Stjørdal, Trøndelag

    Etablert 2002. 

    – Grunnen er at vi for fem år siden kjøpte eiendommen med den gamle husmorskolen med tanke på å bygge nytt, men et stortingsvedtak stengte muligheten for at private barnehager kan ta opp husbanklån for nybygg, erstatningsbygg eller renovering, sier regionleder Anne Berit Lyng Malmo i Læringsverkstedet til barnehage.no

    14 ansatte.

    32 barn.

  • Markå barnehage SA, Klepp, Rogaland

    Etablert 2002. 

    Bygget brant ned første helga i januar 2023. (Barnehage.no

    Åpnet igjen som kommunal barnehage i nytt bygg august 2023.

    57 barn i 2022.

  • Månestråle barnehage (Child Planet), Majorstua, Oslo, bydel Frogner

    La ned ved inngangen til 2023.

    93 barn.

  • Nesodden montessoribarnehage, Nesodden, Akershus

    14 barn i 2022.

  • NLM Emaus barnehage, Enebakk, Akershus

    Stengte 1. august 2023 etter 45 års drift.

    – Under pandemien har imidlertid høyt sykefravær og vikarbruk spist opp det meste av den økonomiske reserven. Til nyttår kom i tillegg regjeringens pålegg om omorganisering av driften av private barnehager. Det har vært krevende for vår organisasjon, og medfører blant annet større økonomisk ansvar til den enkelte barnehage. Vår eneste mulighet for å få økonomien på plass var flere søkere nå i vår. Eierstyret besluttet derfor at det måtte tas en avgjørelse om videre drift av barnehagen da søknadsfristen for barnehageåret 23/24 gikk ut 28. februar. Fødselsprognosene framover er heller ikke til hjelp. Budsjettet for neste år viser et betydelig underskudd – selv om bemanningen reduseres til det absolutte minimum, noe som uansett ikke vil være akseptabelt, sto det i en pressemelding gjengitt av Enebakk Avis.

    6 ansatte.

    16 barn.

  • Nuortamielli Mánáidgárdi AS, Kautokeino, Finnmark

    Etablert 2009.

    14 barn i 2022.

  • Omberg gårdsbarnehage AS, Rolvsøy, Fredrikstad, Østfold

    Startet opprinnelig som en familiebarnehage i 1991, ble ordinær barnehage i 2005. 

    - På nyåret måtte vi ta den triste beslutningen og stenge da det dessverre av økonomiske årsaker ikke er mulig å drifte lenger, sier styrer Elin Johannessen til Fredriksstad Blad.

    Stengt 7. juli 2023. 

    20 barn i 2022.

  • Prismen Kanvas-barnehage, Bergen, Vestland

    Etablert 2001. 

    9 ansatte.

    27 barn.

  • Rundvannet barnehage SA, Tromsø, Troms

    La ned etter 38 år – fikk ikke lenger leie lokaler av Tromsø kommune ifølge lokale medier. 

    Lokalene ble åpen barnehage underlagt Familiens hus.

    18 barn i 2022.

  • Røverhiet barnehage, Hammerfest, Finnmark

    Åpnet i 1994. 

    Nedlagt 14. desember 2023, etter at styrer valgte å si opp, ifølge iFinnmark

    16 barn i 2022.

  • Sangfuglen barnehage, Lyngdal, Agder

    Etablert 1991. 

    Antallet barn i kommunen gikk ned med 40 på to år, og Ragnhild Limmesand la ned med tungt hjerte:  – Det har vært bølger med lave barnetall tidligere også, men i vinter skjønte vi hvilken vei det gikk. Det er trist, sier hun til Lyngdals Avis.

    Nedlagt juli 2023. 

    9 barn i 2022.

  • Sentrum barnehage SA, Vardø, Finnmark

    Etablert 2003, oppløst mars 2024.

    Den eneste private barnehagen i Vardø.

    14 barn i 2022.

  • Sinsen FUS barnehage, Oslo, Bjerke

    Etablert 2010. Nedlagt 30. juni 2023.  

    «Barnehagen har ettårskontrakter på grunn av utbyggingen av nye Aker sykehus, derfor må de uansett flytte», står det blant annet i en sak i Avisa Oslo

    96 barn.

  • Sofusbarnehagen AS, Bergen, Vestland

    Etablert 1995. 

    Den private barnehagen Sofusbarnehagen AS på Breistein legger ned etter 34 års drift. Foreldrene fikk den triste beskjeden plutselig: - Barna gråter, vi voksne gråter og de ansatte gråter.

    Torsdag sist uke ble foreldrene informert via e-post i den private barnehagen om at barnehagen har besluttet en legge ned.

    Grunnen er den økonomiske situasjonen i barnehagen og mangelen på tilstrekkelig tilskuddsordning fra kommunen. (Åsane Tidende)

    13 ansatte.

    31 barn.

  • Soltoppen barnehage, Solbergliveien, Oslo, Østensjø

    Etablert 1995. 

    Nordstrands Blad omtalte at Soltoppen barnehage, en privat foreldredrevet barnehage som ligger på baksiden av Oppsal kirke, var avhengig av å få inn 1,3 millioner kroner innen 1. mars.

    Lokalene ligger i samme bygg som Skøyen ungdomsklubb og har vært brukt som barnehage i årevis. Men i 2019 kom det frem at kirken, som er utleier, aldri hadde søkt om å bruke lokalene som barnehage.

    I mai i fjor ble bruksendringen avslått av Arbeidstilsynet, og 1. mars gikk søknadsfristen for barnehagene ut. Dermed er Soltoppen barnehage historie på Oppsal.

    Konkursåpning desember 2023.

    6 ansatte.

    13 barn.

  • Soria Moria Kanvas-barnehage, Oslo, St. Hanshaugen

    Etablert 1998.

    15 ansatte.

    48 barn.

  • Stabekktunet barnehage, Bærum, Akershus

    Etablert 1995.

    La ned sommeren 2023.

    38 barn i 2022.

  • Stiftelsen Steinerbarnehagen på Nøtterøy Avd Labakken, Færder, Vestfold

    Avd Stjerneskudd (Labakken) lagt ned 2023, 6 ansatte. 

    Avd Labakken: 7 barn i 2022

    Avd Stjerneskudd (famliebarnehage): 7 barn i 2022

  • Stjernen FUS barnehage, Hyggen, Asker, Akershus

    Etablert 2012. 

    Nedlagt sommeren 2023 med bakgrunn i synkende barnetall og anstrengt økonomi. 

    18 barn i 2022

  • Trondheim International Preschool, Trondheim, Trøndelag

    Etablert 2005. 

    Daglig leder Bente Rodahl fortalte om en anstrengende økonomisk situasjon i et intervju med barnehage.no på tampen av 2021. I 2023 var det slutt. 

    7 ansatte

    27 barn

  • Valstadtoppen korttidsbarnehage, Lillestrøm, Viken

    Etablert i 1992.

    Barnehagen varslet nedleggelse allerede i januar. Årsaken var rett og slett at pengene ikke lenger strakk til.

    Barnehagen sa samtidig at de skulle holde det gående til sommeren 2023 slik at ingen skulle bli stående uten barnehageplassen de hadde der midt i barnehageåret. Som en følge av nedleggelsen fikk barnehagen regning på over 700.000 kroner fra KLP, hvor barnehagens tidligere eiere i sin tid etablerte pensjonsordning for de ansatte.

    17 barn i 2022.

  • Vammen friluftsbarnehage AS, Holmestrand, Vestfold

    Etablert 2008. 

    Hadde planer om å bygge en helt ny barnehage som skulle stå ferdig i 2018. Prosessen har ikke gått som planlagt og nå foreligger det ingen fremdriftsplanplan for byggingen. Har i en årrekke har slitt med forfall, manglende vedlikehold og problemer med inneklimaet.

    11 ansatte.

    34 barn.

  • Vestsida kulturbarnehage, Nord-Fron, Innlandet

    Etablert 2008.

    12 ansatte.

    31 barn i 2022.

  • Årskog barnehage SA, Fitjar, Vestland

    Etablert 1989.

    Slutt etter 37 år etter mange år med økonomiske problemer.

    11 barn i 2023.

Powered by Labrador CMS