Himanshu Gulati (FrP) og Grete Wold (SV) fra da alle partiene på Stortinget gikk ut og bekreftet samtaler om et mulig nytt barnehageforlik før sommerferien.

Også SV bryter forhandlingene

Dermed er begge de to partiene bak det opprinnelige barnehageforliket ute.

Publisert Sist oppdatert

Det er NTB som melder at også SV bryter forhandlingene om ny barnehagelov. Blant dem som videreformidler, er VG

– Det er flere svakheter med det som nå ligger på bordet, men vi trenger folk til å ta vare på barna våre, det er det viktigste, sier utdanningspolitisk talsperson Grete Wold i SV i en pressemelding.

Dagen etter at Fremskrittspartiet gikk ut av forhandlingene i protest mot kutt i pensjonstilskudd til private barnehager, følger SV etter, men med en annen begrunnelse.

– Dessverre har ikke regjeringen kommet oss i møte på å få flere ansatte i barnehagene, og da er det ikke mulig for oss å fortsette, sier Wold.

Det var Siv Jensen (Frp) og Øystein Djupedal (SV) som la premissene for det opprinnelige barnehageforliket i 2003, som ga full barnehagedekning i Norge, og en sektor hvor omkring halvparten av barnehagene drives i privat regi.

Elise Waagen (Ap) leder barnehageforhandlingene. Hun synes det er synd at SV bryter, og sier Arbeiderpartiet deler SV sine mål om flere ansatte i barnehagene:

– Målet er å skape et regelverk som står seg over tid, gir barnehager med høy kvalitet og å sørge for at pengene går til barnehager med sunn økonomi og nok ansatte, sier hun til NTB.

– Å endre bemanningsnormen koster 12 milliarder kroner. Det er krevende å gjøre såpass store endringer over natten, men vi jobber på for både en sunn økonomi og bedre bemanning i barnehagene. Det er viktig for å sikre barnehager med høy kvalitet, fortsetter Waagen.

Powered by Labrador CMS