I alt 1700 barnehagelærere får tilbud om videreutdanning i år.

Får videreutdanning i spesialpedagogikk

Mange barnehagelærere fikk ønsket sitt innvilget, da årets søknader ble behandlet.

Publisert

Barnehage.no omtalte søkertallene til videreutdanning for barnehagelærere for et par måneder siden. Da oppga Kunnskapsdepartementet at om lag 2100 hadde søkt, og at 840 av disse hadde ønsket seg videreutdanning innen spesialpedagogikk.

Nå er det klart at 1700 får tilbud i år, hvorav 38 prosent på spesialpedagogikk.

«Regjeringen er opptatt av å styrke kompetansen i barnehagen. Søknader til spesialpedagogikk er prioritert og i år vil 648 barnehagelærere få dette tilbudet. Det er en økning på 13 prosent fra i fjor», skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Der står det også at fjorårets dobling i videreutdanningsmidlene, bidro til en sterk økning i antall barnehagelærere som fikk videreutdanning i 2023. Og at antallet holder seg stabilt også i 2024.

– Veldig viktig

At flere ønsker spesialpedagogisk videreutdanning sammenfaller med en økning i antall barnehageårsverk til barn som krever ekstra ressursinnsats de siste fem årene.

 – Det er veldig viktig at barn som trenger ekstra oppfølging blir oppdaget tidlig, slik at de får et godt tilpasset pedagogisk tilbud. Derfor er jeg veldig glad for at så mange nå får videreutdanning i spesialpedagogikk, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) i pressemeldingen.

393 millioner

I alt er det satt av 393 millioner kroner til kompetansetiltak for ansatte i barnehagene i år, hvorav om lag 220 millioner kroner til videreutdanningsmidler for barnehagelærere.

I skolen er det til sammenligning satt av 1,6 milliarder kroner til videreutdanning for lærere og ledere, og om lag 6000 har fått tilbud om videreutdanning til høsten.

 

Powered by Labrador CMS