Natt til lørdag brant det kraftig i en barnehage på Byåsen i Trondheim.

Mindreårig siktet etter barnehagebrann

 Ett av barnehagens bygg brant ned.

Publisert Sist oppdatert

Like før klokken 2 natt til lørdag meldte politiet i Trøndelag at nødetatene hadde rykket ut til en brann i Sverresborg barnehage i Trondheim.

Barnehagen består av tre bygg, ett av dem ble ødelagt i brannen, skriver Adresseavisen. (Krever abonnement)

Politiet ga tidlig uttrykk for at de mistenkte at brannen var påsatt.

– Dette med bakgrunn i funn på stedet, uten at jeg ønsker å gå mer i detaljene på nåværende tidspunkt, uttalte krimvaktleder ved Trøndelag politidistrikt, Øyvind Frantzen Eidsvold, til Nidaros lørdag. (Krever abonnement)

Krimteknikere var på stedet lørdag ettermiddag og kveld for å etterforske brannårsaken og foreta krimtekniske undersøkelser, skriver avisa.

Politiet har også gjennomført flere vitneavhør.

Mindreårig siktet

Mandag ettermiddag melder NRK at en mindreårig person har status som siktet i saken. Politiet utelukker ikke at det kan være andre involverte.

Saken skal nå etterforskes gjennom flere avhør, og hvis mulig flere tekniske undersøkelser. Digitale spor er også aktuelt, opplyser politiadvokat Ane Kolstad Stemre til NRK.

Holder åpent

Enhetsleder for Sverresborg barnehage, Thorstein Jenssen Venæs, er glad for at ingen kom til skade i brannen.

– Det er triste saker, men det viktigste er at det bare er materielle skader, og at det ikke var noen personer til stede, sier han til Adresseavisen.

Barnehagen holder åpent én uke til, før den stenger for sommerferie. Barnehagelederen sier til Nidaros at driften skal gå fint denne uka ettersom to av barnehagens tre hus ikke ble skadet i brannen.

Hva som skjer videre, er usikkert. Etter sommeren kan barnehagen også benytte seg av interimbygg forteller lederen.

– Vi får se hvor vi må flytte midlertidig, men det blir forhåpentligvis ikke langt unna. Vi finner nok en løsning, sier Venæs til Nidaros.

Powered by Labrador CMS