Prisvinner Anne Gundersen sammen med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) og Skolelederforbundets leder, Stig Johannessen.

Pris til barnehageleder

– Det er samarbeidet vårt som gjør oss sterke, sa Anne Gundersen etter å ha mottatt Skolelederforbundets nye lederpris. Hun rettet en stor takk til sine medarbeidere i Sand barnehage.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag formiddag kunne kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) avsløre vinneren av Viktigste leder-prisen 2024 under Skolelederforbundets lederkonferanse på Gardermoen.

Blant tre sterke kandidater fra barnehage, skole og SFO, var det altså barnehageleder Anne Gundersen som trakk det lengste strået.

Hun gikk fra å være medarbeider til å bli enhetsleder i Sand barnehage i Nord-Odal kommune like før pandemien.

Inkluderende og omsorgsfull

Gundersen får anerkjennelsen for sitt tydelige, inkluderende og omsorgsfulle lederskap, opplyser Skolelederforbundet i en pressemelding.

Juryen fremhever særlig hennes evne til å skape et miljø der både barn og ansatte føler seg sett og hørt.

– Lederprisen er en anerkjennelse av vinneren Anne Gundersen som gjennom sitt verdibaserte, tillitsfulle og inkluderende lederskap har skapt en samarbeidskultur som har fremmet et godt arbeids- og læringsmiljø, uttaler Skolelederforbundets leder, Stig Johannessen, i pressemeldingen.

Anne Gundersen er en enhetsleder i Sand barnehage i Nord-Odal kommune.

Under prisutdelingen la kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun vekt på at gode barnehage- og skoleledere er helt avgjørende for at barna skal lære, trives og ha det bra.

– Vi trenger ledere som ser barna og deres behov, som er dyktige på å samarbeide godt med foreldrene og løfter de ansatte. Skole- og barnehageledere betyr mye for mange mennesker. Vi må verdsette dem som jobber med å bygge trygge, inkluderende miljøer for barna våre, sa statsråden i sin tale.

Takket kollegene

Anne Gundersen var rørt da hun mottok prisen, og uttrykte stor takknemlighet.

– Jeg er utrolig beæret over å motta denne prisen. Men dette er også en pris til hele teamet mitt i Sand barnehage. Vi har oppnådd dette sammen, og det er samarbeidet vårt som gjør oss sterke, sa en ydmyk og glad prisvinner.

Første gang

Viktigste leder-prisen deles ut annethvert år og retter søkelyset mot ledere som har gjort en ekstraordinær innsats i barnehage, skole eller SFO/AKS.

I tillegg til heder, mottar vinneren 40 000 kroner og et silketrykk laget av illustratør Per Ragnar Møkleby.

Dette var aller første gang prisen ble delt ut. De to nominerte i tillegg til Anne Gundersen, var SFO-leder Ottar Sakseid ved Sande skole i Sola kommune og Michelle Varga Weme, tidligere rektor ved Vik skole i Hole kommune.

Om prisen:

«Viktigste Leder»-prisen deles ut annethvert år i forbindelse med Skolelederforbundets konferanse Viktigste leder.

Alle kan sende inn et begrunnet forslag på en kandidat som de mener har gjort en ekstraordinær innsats som leder innenfor barnehage, SFO/AKS og skole, i tråd med Skolelederforbundets verdier: Kompetent, handlekraftig og fremtidsrettet.

Premiesummen er på 40 000 kroner. Prisvinneren mottar også et signert silketrykk laget av illustratør Per Ragnar Møkleby.

Juryen 2024 besto av:

  • Stig Johannessen, Skolelederforbundet
  • Lars Runar Zahl-Jensen, KS
  • Madelen Kloster, Elevorganisasjonen
  • Ståle Kalkvik, FUG
  • Tomas Breidablik Reikvam, Skolenes Landsforbund
  • May-Britt Sundal, Fagforbundet
Powered by Labrador CMS